X

Balears reobrirà els vacunòdroms per vaccinar els infants de 6 a 11 anys

La consellera de Salut, Patricia Gómez, espera que s'aprovi a Espanya a mitjans de desembre: "Esperam disponibilitat de les farmacèutiques per començar com abans millor"

25/11/2021

Balears reobrirà els vacunòdroms per vaccinar els infants de 6 a 11 anys

Imatge d'arxiu

L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha decidit, en una reunió extraordinària celebrada aquest dijous, donar el vistiplau a la vacuna de Pfizer contra la COVID-19 en nens de 5 a 11 anys. En la roda de premsa d’avui de Salut, la consellera Patricia Gómez ha dit que calculen que a mitjans desembre estigui aprovada a Espanya. “Esperam disponibilitat de les farmacèutiques per començar com abans millor”, ha dit.

Així mateix, la consellera de Salut ha informat que a Balears hi ha uns 83.500 nens entre 5 a 12 anys i ha assegurat que “en el mateix moment que ens arribi la vacuna infantil, la posarem”. Patricia Gómez ha dit que s’està estudiant si rehabilitar espais més grans per a poder inocular vacunes contra la covid-19 per tal de “vacunar al més aviat possible a tothom”, atès que es van ampliant els grups de vacunació, ja sigui per aquesta infantil o per la dosi de record.

Dosis inferior pels infants

Segons ha informat la EMA en un comunicat, la dosi serà inferior a la utilitzada en persones de 12 anys o més (10 ug enfront de 30 ug), i s’administra en dues injeccions en els músculs de la part superior del braç, amb tres setmanes de diferència, igual que en el grup de major edat.

Aquesta decisió es produeix enmig d’un gran augment de casos de COVID-19 en tota Europa, principalment per l’escassa cobertura de vacunació en alguns països i perquè el col·lectiu de menors d’11 anys encara no ha pogut rebre la vacuna.

A Espanya, de fet, els menors d’11 anys són els que acumulen una major incidència acumulada a 14 dies per 100.000 habitants, amb 203,57, segons les dades del Ministeri de Sanitat publicats ahir, molt per davant del següent grup, les persones entre 40 i 49 anys, que se situen en 155,91.

La vacuna de Pfizer està autoritzada en nens de 5 a 11 anys als Estats Units des de fa gairebé un mes. D’acord amb les dades publicades per l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units, la vacuna va tenir un 90,7 per cent d’efectivitat en la prevenció de la COVID-19 en aquest grup d’edat.

Efectes secundaris

Així mateix, la seguretat de la vacuna es va estudiar en aproximadament 3.100 nens de 5 a 11 anys que van rebre la vacuna i no es van detectar efectes secundaris greus en un assaig clínic que encara segueix en curs que ha inscrit aproximadament a 4.700 nens de 5 a 11 anys. L’estudi s’està duent a terme a Espanya, els Estats Units, Finlàndia i Polònia.

25/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris