X

Els passatgers del Regne Unit no podran entrar a les Illes sense vacunar-se

Salut Pública trasllada la seva preocupació per la nova variant

27/11/2021

Els passatgers del Regne Unit no podran entrar a les Illes sense vacunar-se

Les noves variants de covid-19 posen en alerta mig món. Alemanya ja ha declarat un possible cas de la variant òmicrom. La Unió Europea es blinda i s’incrementen les restriccions d’entrada a Espanya. A partir de dimecres, els passatgers procedents del Regne Unit no podran entrar a les illes si no estan vacunats.

A partir de l’1 de desembre, de la setmana que ve, els passatgers del Regne Unit només podran entrar a Espanya amb un certificat de vacunació. Fins ara, amb una prova diagnòstica negativa, com ara una PCR, ho podien fer. Des de dimecres, però, no serà suficient. Hauran d’estar vacunats.

El motiu, segons el Ministeri de l’Interior, és la preocupació per les noves variants de la covid-19, que els obliga “a incrementar les restriccions de viatge”. Aquesta mesura s’afegeix a les restriccions anunciades aquest divendres per als viatgers procedents de set països del sud d’Àfrica, que a més d’estar vacunats, també hauran de tenir una prova negativa.

Salut Pública trasllada la seva preocupació. La directora general explica que ja vigilen aquesta nova variant. Fins ara, les vacunes inoculades a la població contra la Covid-19 han estat efectives també amb les variants que han aparegut. En el cas de l’òmicron encara es desconeix. Tot i que es confia en què també ho siguin.

Al Servei de Microbiologia de Son Espases la feina s’intensifica. Increment de casos i, ara, la recerca d’aquesta nova variant. De moment, la immensa majoria de les mostres són de la variant delta. Tot i que, en el darrer mes, han detectat dos casos setmanals de la delta plus.


Espanya restringirà els vols provinents de Sud-àfrica i Botswana per a aïllar-se de la nova soca Omicron

27/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris