X

40 anys d’Es Liceu, una de les cooperatives d’ensenyament amb més història de Mallorca

Era l'any 1980 quan la cooperativa d'ensenyament Es Liceu rehabilitava una antiga fàbrica tèxtil i rebia els primers alumnes

27/11/2021

40 anys d’Es Liceu, una de les cooperatives d’ensenyament amb més història de Mallorca

Fa 40 anys que la cooperativa palmesana d’ensenyament Es Liceu escriu històries. Un motiu per celebrar, certament. Ho han fet amb totes les persones que han contribuït a què el projecte avui sigui una realitat. Per això, els han reunit al Conservatori de Palma i els han presentat un documental sobre els seus orígens.

Era l’any 1980 quan la cooperativa d’ensenyament Es Liceu rehabilitava una antiga fàbrica tèxtil i rebia els primers alumnes. Així, començava el capítol número 1 d’una llarga història. “Estava tot per fer pel que fa a ensenyament. Han estat quaranta anys molt intensos, perquè no han estat només quaranta anys de docència sinó d’alguna cosa més”, diu Albert Aguilera, antic professor de l’escola.

Una nova manera d’ensenyar i de contribuir als projectes de vida. Neus Fullana, antiga alumna, assegura que els infants “aprenien jugant”.

“Fer persones amb bones relacions, felices, que se relacionen amb el món, amb esperit crític i amb possibilitats d’aportar coses positives a la societat”, explica Kiko López, l’actual director d’Es Liceu.

I als més petits els agraden molts d’aspectes, d’anar al Liceu, com per exemple que els professors estiguin a prop per ajudar-los. Però també compartir temps amb els seus companys.

Per celebrar els 40 anys d’històries al Liceu, avui dematí s’ha presentat un documental sobre els orígens de la cooperativa. Ha reunit el present, el passat i el futur en una jornada plena d’emocions.

27/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris