X

L’expansió de la variant òmicron arreu d’Europa posa en perill el turisme britànic

El Regne Unit anuncia que exigirà proves PCR a tothom que entri al país, hores després que Espanya obligui als passatgers britànics a estar vaccinats

27/11/2021

L’expansió de la variant òmicron arreu d’Europa posa en perill el turisme britànic

EFE/ANDY RAIN

Canvien les regles del joc per al turisme britànic. A partir de dimecres, tots els passatgers que arribin a Espanya des de les illes britàniques hauran de presentar un certificat de vacunació. No els bastarà amb un test negatiu. Una qüestió que ja preocupa al sector túristic illenc i als negocis complementaris.

El nou criteri per entrar a Espanya s’ha fet públic aquest dissabte, hores abans de confirmar-se els dos primers casos de la variant òmicron al Regne Unit. El primer ministre britànic, Boris Johnson, ja hi ha reaccionat. Ha anunciat que tots els passatgers que entrin al seu país s’hauran de fer una PCR en aterrar, independentment del país des d’on provinguin. A més, allà les màscares tornaran a ser obligatòries a les botigues i al transport públic.

Arreu de la Unió Europea, ja hi ha quatre països que han confirmat casos de la mutació òmicron. El primer fou Bèlgica aquest divendres. Aquest dissabte, el Regne Unit n’ha comptabilitzat dos casos. I hores més tard s’han sumat a la llista Alemanya, que ha confirmat dos casos a la ciutat de Munic, i Itàlia, amb un cas a la regió de Campània. On plana el dubte és als Països Baixos. Les autoritats sanitàries encara revisen els 61 positius trobats divendres a un vol que venia de Sud-àfrica.

ALEMANYA TAMBÉ CONFIRMA DOS CASOS: 

El ministre de Sanitat d’Alemanya, Klaus Holetschek, ha confirmat dos casos de la variant òmicron del coronavirus a Alemanya, concretament en dos viatgers arribats el 24 de novembre a Munic en un vol procedent de Sud-àfrica. Els dos pacients continuen a Baviera, la conselleria de Sanitat dels quals estatal ha confirmat que es troben en aïllament des del 25 de novembre després del positiu per PCR.

A més, les autoritats bavareses van contactar el 24 de novembre amb els passatgers del vol per a demanar-los que es presentessin en un centre de salut.

Totes les persones que hagin arribat des de Sud-àfrica en els últims 14 dies hauran de limitar immediatament els seus contactes, sotmetre’s a una prova PCR i informar dels seus últims desplaçaments.


Europa mira amb preocupació la variant Òmicron

27/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris