X

El consistori de Sant Josep esbucarà les obres il·legals de Casa Lola dia 13 de desembre

Ho farà de manera subsidiària una vegada desestimat el darrer recurs de reposició presentat per la propietat

28/11/2021

El consistori de Sant Josep esbucarà les obres il·legals de Casa Lola dia 13 de desembre

El consistori de Sant Josep de sa Talaia esbucarà les obres il·legals construïdes a l’establiment turístic Casa Lola dia 13 de desembre. Ho farà de manera subsidiària una vegada desestimat el darrer recurs de reposició presentat per la propietat.

La demolició de Casa Lola podria ascendir fins a 275.000 euros. L’ajuntament de Sant Josep ha decidit fer-se’n càrrec de manera subsidiària, per complir l’execució forçosa de l’ordre de restabliment de la legalitat dictada el passat agost. Posteriorment, reclamarà els sous invertits a la promotora.

Tècnics municipals i policia local es personaran al complex turístic dia 13 de desembre per comprovar que la propietat ha executat la demolició o procedir a l’esbucament de les obres irregulars. Si se’ls nega l’entrada, s’haurà de sol·licitar una autorització judicial, que podria dilatar el procés.

Entre les obres executades sense llicència, que vulneren la protecció del sòl i que són il·legalitzables, es construí una piscina i una terrassa annexa a l’habitatge principal, un porxo, un dipòsit d’aigua i una cisterna, 8 construccions de planta baixa i diversos murs de tancament i divisió de l’espai interior, que ocupen un espai de gairebé 1.900 metres quadrats.

Mentrestant, continua tramitant-se un expedient sancionador, atès que les obres són considerades com a infracció greu. Dirigit contra la promotora i les empreses constructores, proposa una sanció d’1,4 milions d’euros.

28/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris