X

Europa suma 24 casos confirmats de la variant òmicron

Amb l'expansió de la nova variant, tornen les màscares obligatòries, els confinaments nocturns o les restriccions de viatge a diferents indrets de la Unió Europea

28/11/2021

Europa suma 24 casos confirmats de la variant òmicron

Cada vegada són més els països que confirmen la presència de la variant òmicron. Als ja coneguts ahir (Bèlgica, Itàlia, Regne Unit i Alemanya), avui s’hi han afegit 13 casos als Països Baixos de l’avió procedent de Sud-àfrica. A més, dos positius a Dinamarca i un contagi a la República Txeca. A Àustria, tenen una persona sota sospita.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha afirmat aquest diumenge que la nova variant òmicron del coronavirus ha encetatr una “carrera contrarellotge” i ha subratllat la necessitat de “guanyar temps” amb la vacunació i amb la reducció dels contactes.

La reacció més dura a aquests contagis ha tingut lloc als Països Baixos, on torna el confinament nocturn. A les cinc de l’horabaixa, tancaran les botigues, cafès i llocs d’oci. Però la preocupació també s’estén arreu del món. Ja no sols és Israel, que ha tancat les fronteres durant 15 dies. El Marroc també s’hi uneix a partir de demà.

Les conseqüències de la variant òmicron també es noten a les Illes. A la planta d’arribades de Son Santjoan, l’anunci de Boris Johnson d’endurir les restriccions ha fet canviar els plans d’una família britànica resident a Cala Rajada. Mentrestant, a sortides, els passatgers omplien a darrera hora els formularis per poder tornar-se’n al Regne Unit.

28/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris