X

El novembre més plujós en 20 anys

A partir de dijous pot tornar a nevar, de manera testimonial i a cota alta, a la serra de Tramuntana a partir dels 1200 metres

29/11/2021

El novembre més plujós en 20 anys

Imatge de la primera nevada de la temporada a la serra de Tramuntana. | Paco Bailón.

El temporal va de baixa. Des d’ahir capvespre el vent ha estat un dels protagonistes de la situació meteorològica a les Balears juntament amb alguns ruixats de curta durada però intensos i, en alguns casos, acompanyats de calabruix. Les ones han superat els 6 metres d’altura màxima i el vent ha depassat els 100 km/h en àrees de muntanya de Mallorca.

Avui capvespre el vent i els ruixats aniran de baixa tot i que pot quedar encara qualque ruixat puntual a Mallorca. Acabarà sense pluja el novembre més humit dels darrers 20 anys.

Aquest dimarts acabarà el novembre més plujós en 20 anys, des de 2001 i el seu famós temporal dels dies 10, 11 i 12 de novembre. Aquell any en particular algunes estacions de la Serra de Tramuntana superaren els 800 litres en només una setmana.

Contràriament a la dinàmica d’aquest mes, novembre de 2021 acabarà amb temps tranquil, assolellat i amb una pujada lleugera de temperatura que deixarà màximes de 14ºC a 18ºC.

El fred i la pluja tornen dijous

Malgrat la treva, a partir de dimecres capvespre el cel tornarà a carregar-se de niguls degut al pas d’un front fred. Dijous la pluja reapareixerà, amb intensitat moderada, al nord de les Balears i més feble a la resta. Novament la precipitació pot venir acompanyada de tempesta i caure en forma de calabruix. Com va ocórrer el cap de setmana, la neu pot fer acte de presència a la Serra de Tramuntana de manera testimonial i a cota alta, a partir dels 1200 metres. Un cop passat el front, l’ambient serà fred i tant dijous com divendres la màxima quedarà frenada entre els 11ºC i els 14ºC.

29/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris