X

Les hospitalitzacions es dupliquen en tres setmanes

En un cap de setmana s'han registrat 721 casos nous

29/11/2021

Les hospitalitzacions es dupliquen en tres setmanes

Les Illes Balears continuen en nivell 1 i amb una incidència que frega els 250 casos per cada 100.000 habitants. Les hospitalitzacions s’han duplicat en tres setmanes i en un cap de setmana s’han registrat 721 casos nous. La preocupació per l’augment de casos fa que el Govern hagi demanat un reforç a l’Exèrcit per ampliar el nombre de rastrejadors COVID. Aquesta setmana una trentena de militars tornaran a la seu central de rastreig de Palma. L’augment de casos de les darreres setmanes, fa que, poc més d’un mes després d’acomiadar-los, torni a ser necessària la seva ajuda per rastrejar tots els contactes estrets d’aquells que donen positiu. Es reincorporaran previsiblement dimecres, 1 de desembre.

El Govern també ha anunciat que també tornaran els punts de vacunació massiva. En la reunió de la mesa de diàleg social d’avui, patronals i sindicats han defensat l’ampliació de la obligatorietat del certificat COVID, ja que pot contenir els contagis i evitar noves restriccions als sectors econòmics de les Illes.

Menorca continua essent l’illa amb pitjors registres, amb 444 casos per cada 100.000 habitants, a 14 dies. En el conjunt de Balears, la incidència frega els 250 casos. Avui Salut ha notificat 721 casos registrats durant aquest cap de setmana, unes xifres que no es produïen des de fa 3 mesos. També s’ha notificat una nova mort, ocorreguda la setmana passada i que puja a 1.024 defuncions acumulades durant la pandèmia. També puja la xifra de pacients hospitalitzats. Avui, en el conjunt de les Illes hi ha 112 pacients amb covid ingressats en hospitals, és el doble dels que hi havia fa 3 setmanes. També ha pujat la xifra de pacients crítics, hi ha 25 persones a UCI, són quatre més que aquest passat divendres.

Aquest augment de la incidència ha obligat el Govern a pendre noves mesures, sense que això signifiqui “noves restriccions”. S’amplien els “usos” del passaport covid. A partir d’ara, per entrar a bars i restaurants, amb cabudes superiors a les 50 persones, serà necessari el certificat covid. També a tot tipus de locals d’oci nocturn, més enllà de les discoteques. El Govern ha demanat l’autorització al Tribunal Superior de Justícia (TSJIB).

Vacubús al Mercadona de Son Caliu

El Vacubús arriba aquesta setmana al supermercat Mercadona de Son Caliu per administrar vaccins contra la COVID-19. El vehicle s’instal·larà a la zona de l’aparcament i estarà operatiu des de demà i fins a dissabte dia 4, amb un horari de 9 a 20.00 hores, per a tothom que vulgui ser vaccinat sense cita. El bus comptarà amb una infermera i una tècnica en cures auxiliars d’infermeria d’Atenció Primària de Mallorca i un auxiliar de serveis de GSAIB.

El Vacubús arriba al centre comercial després d’haver estat a l’Estació Intermodal de Palma, a Inca —durant la setmana del Dijous Bo— i al centre comercial Fan Mallorca Shopping. 402 persones han estat vaccinades a l’Estació Intermodal, 104 a Inca i 556 al Fan Mallorca.

Actualment, l’índex de vaccinació a les Illes Balears ha assolit el 83% de població amb la pauta completa.

On i com sol·licitar el Certificat Covid?

29/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris