X

Els restaurants demanaran el certificat covid quan es faci una reserva

El Govern ja ha demanat al TSJIB avalar la mesura d'exigir el passi covid en restaurants amb interiors per més de 50 persones

29/11/2021

Els restaurants demanaran el certificat covid quan es faci una reserva

A l’espera de la decisió que prengui el TSJIB i mentre el Govern acaba d’enllestir la pàgina web o l’aplicació per verificar el certificat covid per accedir a restaurants de més de 50 persones, el sector de la restauració ja ha establert el seu protocol. Es demanarà el certificat quan es faci la reserva de la taula i, una vegada el client ja sigui al restaurant, el cambrer li ho verificarà.

“Nosaltres no som policies, ni hem de demanar el DNI”, ha assegurat Alfonso Robledo, president de CAEB Restauració, el qual ha explicat que s’han fixat amb altres ciutats, on ja es demana el passi covid, per establir el seu protocol. “No farà falta posar un porter al local, simplement ja per reserva quan ens truquin demanarem el certificat i després quan siguin a l’establiment el cambrer ho demanarà de nou”.

Sigui com sigui, l’incompliment d’aquestes obligacions comportarà sancions que haurà de front el propietari del negoci. Una qüestió que la federació de la petita i mitjana empresa de les Pitiüses (Pimeef) ho rebutja. La presidenta de Pimeef Restauració, Verónica Juan, ha lamentat que els responsables dels locals sofriran les “molèsties” d’estar controlant el certificat, quan no és la seva feina, i exposar-se a més sancions. “Això s’ha posat sobre la taula i s’ha manifestat que s’està en desacord”, ha insistit en declaracions a l’agència Europa Press.


On i com sol·licitar el Certificat Covid?

29/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris