X

Països Baixos va localitzar la variant òmicron una setmana abans de l’arribada del vol de Sud-àfrica

Les mostres eren del 19 i el 23 de novembre i encara no se sap si les persones afectades també havien estat al sud d'Àfrica

30/11/2021

Països Baixos va localitzar la variant òmicron una setmana abans de l’arribada del vol de Sud-àfrica

L’Institut de Salut Pública de Països Baixos va localitzar la variant òmicron en dues mostres de test que s’havien recollit el 19 i el 23 de novembre, una setmana abans de l’arribada dels dos vols de Sud-àfrica amb 61 passatgers contagiats amb coronavirus, entre ells 14 casos d’aquesta nova variant.

Segons ha anunciat aquest dimarts l’Institut de Salut Pública de Països Baixos, les mostres recollides per a les PCR van donar una reacció especial en les proves per a detectar una anomalia en la proteïna punta del SARS-CoV-2. Això “va donar lloc a la sospita de que es tractava de la variant òmicron”, per la qual cosa van ser sotmeses a una anàlisi especial per a confirmar.

“El 29 de novembre va resultar que les dues mostres eren, efectivament, la variant òmicron. Encara no és clar si les persones afectades també havien estat al sud d’Àfrica”, va explicar l’RIVM (Institut Nacional de Salut Pública i Medi Ambient dels Països Baixos), que ja ha contactat als involucrats per a iniciar una recerca.

30/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris