X

El GOB amenaça de dur als tribunals les obres de l’Hotel Formentor

Els ecologistes exigeixen a l'Ajuntament de Pollença que aturi la reforma, mentre que el batle manté que tot és legal

01/12/2021

El GOB amenaça de dur als tribunals les obres de l’Hotel Formentor

La remodelació de l’emblemàtic Hotel Formentor enfronta ecologistes i Ajuntament de Pollença. El Grup d’Ornitologia Balear (GOB) amenaça de dur la reforma als tribunals si el batle, Tomeu Cifre, no atura les obres a les quals va donar permís el mes de juny passat. El primer edil manté que tot es fa conforme a la legalitat, però el GOB denuncia que les tasques no s’ajusten al planejament urbanístic existent, el PGOU, de 1990. “El consistori ha obviat tota la normativa urbanística, tractant les propietats de l’Hotel Formentor aïlladament de la resta del sol urbà, acordant i acceptant unes cessions de terrenys que tampoc no compleixen amb el Pla General d’Ordenació Urbana“, critiquen els activistes, els quals afegeixen que determinats vials continuen tancats i inaccessibles als ciutadans, a l’ús public. Acusen el batle d’haver atorgat una llicencia d’obra sense que els terrenys tenguin la condició de solar exigida, en no disposar, per exemple, d’accessos rodats pavimentats, xarxa d’energia elèctrica o distribució d’aigua potable.

Unes denúncies que el batle de Pollença rebutja totalment. Tomeu Cifre defensa el sus a la remodelació de l’hotel que ell matexi va donar a l’estiu, assegurant que compleix fil per randa la normativa. “Això és el que diu el GOB, però les llicències són ajustades a llei. Tenim informes tècnics i jurídics favorables. Jo no hauria donat la llicència si no fos així. El GOB té uns arguments i nosaltres uns informes que avalen les llicències”, concreta el responsable del consistori.

Ara els ecologistes volen reunir-se amb Cifre. Si no arriben a un acord, amenacen de dur les obres de reforma de l’Hotel Formentor als jutjats. “Si l’ajuntament no ho atura per iniciativa pròpia, ens queda el recurs del contenciós, impugnar d’alguna manera les llicències, però, primer, hem de veure què ens respon el consistori”, explica la portaveu de l’entitat ecologista, Margalida Ramis.

El que sí que ja es tramita als tribunals és la gestió de l’aparcament de l’Hotel Formentor. El GOB denuncia que continua essent explotat per l’establiment, que l’ajuntament no n’ha pres possessió encara, fet que provoca que els visitants hagin de continuar pagant, quan hauria de ser de franc. “És cert que l’hotel ens l’ha cedit, però hi ha un contenciós administratiu en marxa, està en mans del jutjat, s’ha d’esperar a veure què passa”, diu el batle, fent referència al fet que sigui el consistori o la propietat privada els que gestionin el pàrquing del solar.

 

 

 

 

01/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris