X

Les comunitats que han implantat el passaport Covid

01/12/2021

Les comunitats que han implantat el passaport Covid

Galícia, Aragó, Múrcia, Catalunya, Comunitat Valenciana i Navarra ja compten amb l’aval dels seus tribunals superiors de Justícia per a imposar el certificat; a Euskadi el Suprem ha donat llum verda després del primer revés judicial; i a les Balears ja es demana, també amb aval judicial, a residències i discoteques. El Govern balear ja ha demanat al TSJIB poder extendre el requisit per accedir a restauració, oci nocturn, refugis i gimnasos en funció dels nivells d’afectació.

El detall per comunitats

GALÍCIA: obligatori per accedir a l’interior dels restaurants, tot el dia, i a cafeteries i bars a partir de les 21 hores. També per entrar a locals d’oci nocturn, albergs per pelegrins i acompanyants de pacients als hospitals. En vigor fins al 18 de desembre, per majors de 12 anys.

NAVARRA: obligatori per entrar a restaurants amb més de 60 comensals, discoteques, sales de festa, esdeveniments culturals de més de 1000 persones a interiors, amb consum de beguda o menjar.

ARAGÓ: necessari per accedir als locals d’oci nocturn (sales de festa, de ball) i a qualsevol celebració a bars i restaurants. També per esdeveniments de més de mig miler de persones a interiors i d’un miler a l’aire lliure.

CATALUNYA: obligatori per gaudir de l’oci nocturn, també per entrar als cinemes, teatres, auditoris i galeries comercials on hi hagi ball o restauració a l’interior.

MÚRCIA: obligatori per a tots els locals amb un 100 % d’aforament.

◼  COMUNITAT VALENCIANA: necessari per accedir a locals de nit i hostaleria amb aforament de més de 50 persones. També per festivals de música i celebracions amb més de 500 assistents i per visitar pacients a hospitals i usuaris de residències de gent gran.

PAÍS BASC: el Tribunal Suprem ha avalat el certificat COVID per accedir a tots els locals d’oci nocturn i restaurants de màxim 50 comensals.

Comunitats que no demanen el passaport Covid

L’única excepció -almenys ara com ara-  és Astúries, Extremadura, Castella la Manxa, Madrid, La Rioja i Cantàbria. Altrament, Castella i Lleó, Andalusia i les Canàries han sol·licitat la mesura i estan pendents de la justícia.

01/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris