X

Francis de Andrés, el fotògraf de natura mallorquí que és portada a ‘The Times’

De l'Albufera d'Alcúdia va començar a viatjar a Tanzània, al Japó, a l'Amazones, sempre a la recerca de les millors instantànies de la fauna que retrata.

01/12/2021

Francis de Andrés, el fotògraf de natura mallorquí que és portada a ‘The Times’

Francis de Andrés és un autodidacta de la fotografia, premiat recentment amb l’European wildlife photographer of the year (fotògraf europeu de l’any de la vida silvestre) en la categoria Nature’s Studio (estudi de la natura), que concedeix The German Society for Nature Photography (GDT). També ha estat portada del diari anglès ‘The Times’, però dels seus inicis poc es podia pensar que acabaria sent un fotògraf de prestigi.

Va néixer a Palma i estudià el Grau en Economia i un Màster en Administració i Gestió d’Empreses. L’any 2011, però, va decidir canviar la seva vida personal dedicar-la a la seva família i la fotografia de la vida salvatge. Va ser arran d’un viatge de plaer a Costa Rica, que va quedar captivat per la fauna que allà hi havia. De tornada a Mallorca, pràcticament cada cap de setmana anava a fer fotos a l’Albufera d’Alúdia, i des de llavors ha treballat professionalment com a fotògraf.

De l’Albufera va començar a viatjar a Tanzània, al Japó, a l’Amazones i un llarg etcètera, a sempre a la recerca de les millors instantànies dels animals que retrata: “encara que sigui des del visor, puc estar quasi amb ells”, explicava en una entrevista.

La fotografia guanyadora del l’European wildlife photographer of the year és d’un mascarell. La va fer a Irlanda i mostra a una de les aus presidint la colònia, mentre en el fons transcorre tota la vida de la comunitat.

01/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris