X

620 persones segueixen teràpia contra el VIH a les Pitiüses

La majoria són diagnosticats entre els 35 i els 40 anys

01/12/2021

620 persones segueixen teràpia contra el VIH a les Pitiüses

A Eivissa i Formentera, 620 pacients amb VIH continuen el tractament antiviral a l’Hospital Can Misses. La xifra ha davallat una mica enguany perquè alguns malalts han partit fora de l’illa per motius laborals i per l’elevat preu de l’habitatge. El perfil més habitual són homes que es contagien mantenint relacions sexuals. La majoria són diagnosticats entre els 35 i els 40 anys.

El VIH ha deixat de ser mortal i es pot tractar amb una associació de tres antivirals combinats en una pastilla diària. Si es diagnostiquen a temps, els pacients poden tenir una qualitat de vida molt elevada. La medicació, si se subministra a temps, fa que no arribin a l’estadi SIDA i molts no arribaran a tenir cap símptoma.

Eguany, la Conselleria de Salut ha implementat la PrEP a Mallorca i Menorca i a partir de gener estarà disponible a les Pitiüses. Es tracta d’una estratègia preventiva mitjançant la qual, amb una pastilla diària, una persona pot evitar adquirir el VIH. Gràcies a aquest recurs, s’ha aconseguit disminuir el nombre de nous diagnòstics a Londres i altres ciutats europees i estatunidenques.

En els darrers anys no s’han registrat morts i tampoc la covid els afecta més. Pròximament els pacients disposaran d’un tractament injectable que se’ls podrà subministrar una vegada cada dos mesos.

01/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris