X

La Fiscalia veu favorable demanar el certificat covid a restaurants amb més de 50 persones

Ara és el TSJIB el que s'haurà de pronunciar sobre l'exigència del passaport covid. En cas de rebre el vistiplau, la mesura entrarà en vigor aquest mateix dissabte

01/12/2021

La Fiscalia veu favorable demanar el certificat covid a restaurants amb més de 50 persones

Com afegir el passaport Covid a la cartera virtual del mòbil per a ensenyar-lo fàcilment

La Fiscalia de Balears ha presentat l’informe en el qual avala la sol·licitud del certificat covid en bars i restaurants de Balears després d’entendre que, en cas de vulnerar algun dret fonamental, l’autorització judicial el convalidaria.

Segons ha confirmat l’agència Europa Press aquest dimecres, aquest informe veu favorable que s’adopti aquesta mesura acordada pel Consell de Govern d’aquest dilluns per a controlar els contagis de coronavirus a les Illes, una mesura que, en cas de rebre l’aval de la Justícia, es començaria a aplicar aquest dissabte.

L’Executiu va anunciar aquest dilluns que Balears demanarà el certificat per a accedir a establiments de restauració amb una cabuda superior a 50 persones, així com en tot l’oci nocturn, independentment de la cabuda.

A més, l’exigència del certificat se sumaria a altres àmbits, com el de les residències, gimnasos o locals de jocs i apostes. El portaveu de l’Executiu autonòmic, Iago Negueruela, va assenyalar que l’arxipèlag ha creat un nou sistema d’alertes, d’acord al fixat a nivell estatal, per a regular l’ús del passaport sanitari a l’hora d’accedir a aquests espais.

D’aquesta manera, si pugen el nivell d’alerta augmentaran els espais en els quals s’exigirà el document. Ara és el Tribunal Superior de Justícia de Balears el que s’haurà de pronunciar sobre l’exigència del passaport covid. En cas de rebre el vistiplau, seran els propietaris dels establiments els qui tindran l’obligació de controlar els accessos i els qui hauran de fer front a les hipotètiques sancions.

Els restaurants demanaran el certificat covid quan es faci una reserva

Les comunitats que ja han implantat el passaport Covid

Galícia, Aragó, Múrcia, Catalunya, Comunitat Valenciana i Navarra ja compten amb l’aval dels seus tribunals superiors de Justícia per a imposar el certificat; a Euskadi el Suprem ha donat llum verda després del primer revés judicial; i a les Balears ja es demana, també amb aval judicial, a residències i discoteques. El Govern balear ja ha demanat al TSJIB poder extendre el requisit per accedir a restauració, oci nocturn, refugis i gimnasos en funció dels nivells d’afectació.

 

01/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris