X

“Les famílies tenim més por del confinament dels nostres fills que de la malaltia”

Les famílies de 16 escoles de Menorca demanen al Govern ajudes econòmiques per als pares i mares que han de renunciar a treballar per tenir cura dels seus fills

02/12/2021

“Les famílies tenim més por del confinament dels nostres fills que de la malaltia”

Les associacions de pares i mares d’alumnes de 16 escoles de Menorca demanen ajuda al Govern per a corregir una situació que consideren insostenible. El confinament d’alumnes d’infantil i primària obliga els pares a quedar a casa durant almenys 10 dies per tenir cura dels seus fills, renunciant al seu sou, si estan vacunats.

Mentre augmenten els casos per Covid a Menorca, que ja frega els 460 casos positius, es disparen també els contactes estrets. Una situació que, quan es trasllada a les escoles, preocupa i desespera les famílies. Els alumnes, menors de 12 anys i per tant, no vacunats, estan obligats a complir el confinament… però mentrestant els pares i mares, gairebé tots vacunats, han de continuar anant a fer feina.

Les famílies de 16 escoles de Menorca denuncien aquesta situació que defineixen com “insostenible”. Demanen a les Conselleries de Salut i Educació diverses mesures com ajudes econòmiques per als pares i mares que han renunciar a treballar per tenir cura dels seus fills.

Salut recorda que actualment les persones vacunades no tenen dret a baixa laboral, encara que convisquin o hagin estat en contacte amb un positiu. La sisena onada arriba amb un 83% de la població vacunada i amb un protocol diferent que el de fa mig any.

02/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris