X

Uns 714 taxistes de Palma reben 1.200 euros d’ajudes per pal·liar els efectes de la pandèmia

L'Ajuntament ha subvencionat el sector amb 800 mil euros

02/12/2021

Uns 714 taxistes de Palma reben 1.200 euros d’ajudes per pal·liar els efectes de la pandèmia

La COVID-19 ha suposat per a molts sectors d’autònoms una dificultat per poder seguir endavant. Un ha estat el sector del taxi, al qual l’ajuntament subvencionarà amb 800 mil euros com a agraïment dels serveis proporcionats durant la pandèmia. Així ho ha explicat el batle de Palma, José Hila, dient que “Hem volgut estar al seu costat per ser un servei públic essencial. Ells van garantir els desplaçaments als hospitals”.

Del 65% del col·lectiu que varen sol·licitar l’ajuda, un total de 750 taxistes, només la rebran el 61%, és a dir, uns 714 usuaris. La resta no ha complit amb els requisits establerts com són: haver prestat servei durant el termini del 14 de març de 2020 i el 9 de maig de 2021, estar al dia en el pagament de les quotes de la seguretat social, hisenda i d’altres imposts municipals, presentar una declaració responsable d’ingressos i despeses en què es demostri que s’han produït pèrdues durant el període estipulat, així com presentar les declaracions de la renda corresponents als anys 2019 i 2020.

El regidor de Mobilitat, Francesc Dalmau, ha especificat que, a cada usuari que ha pogut ser objecte d’aquesta ajuda, rebrà uns 1.200 euros de manera directa.

Unes ajudes que han estat ben rebudes per les diverses patronals del sector que, tal y com a agraït Gabriel Moragues, president de l’Associació d’Autònoms de Taxis de Mallorca, en ple confinament, hi havia un 20% de la flota de taxis treballant sense rebre pràcticament ingressos.

Aquestes seran les darreres subvencions que proporcionarà l’Ajuntament de Palma per pal·liar els efectes de la pandèmia.

02/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris