X

Balears registra 4 casos d’ocupació il·legal per cada 100.000 habitants

És la proporció més alta de tot Espanya, ja que els casos s'han incrementat a les Illes un 65%

05/12/2021

Balears registra 4 casos d’ocupació il·legal per cada 100.000 habitants

Els efectes negatius de la covid també són visibles en l’habitatge. La crisi sanitària ha desencadenat casos de crisi econòmica i cada vegada són més les persones que habiten cases o locals il·legalment. Segons el darrer informe del Tribunal Superior de Justícia de Balears, només en els darrers 3 mesos s’han presentat 53 demandes per ocupació il·legal d’habitatges. Són 20 més que l’any passat. És a dir, aquesta xifra ha augmentat un 65,6%.

En comparació amb altres comunitats autònomes, Catalunya és la comunitat que més casos d’aquest tipus registra, seguida d’Andalusia o València. Però si filam més prim i miram quants casos d’okupes té cada comunitat en relació amb el nombre d’habitants, veim que Balears és la més afectada. Aquest trimestre hem tengut més de 4 casos d’ocupació il·legal per cada 100.000 habitants.

ELS DESNONAMENTS, RELACIONATS AMB ELS LLOGUERS 

D’altra banda, durant els primers 9 mesos de 2020, es produïren 688 desnonaments a les Illes. Enguany, 1.079. Són les dades del Tribunal Superior de Justícia de Balears, que mostren que el 2021 hi ha un 56% més de llançaments judicials. Però la realitat no és que s’incrementin, sinó que l’any passat els jutjats estigueren tancats 3 mesos per la pandèmia.

La inactivitat dels jutjats causà una acumulació de casos a partir de setembre i, per això, les dades d’enguany semblen inferiors. Hem passat de 334 a 267 desnonaments a les Illes. La gran majoria, relacionats amb el lloguer.

Només a Palma, l’Oficina Antidesnonaments de l’Ajuntament ha atès 650 casos, un 70% per la problemàtica del lloguer a causa, asseguren, a l’abusiu preu. Catalunya és la comunitat on més desnonaments es produeixen. La segueix Andalusia i la Comunitat Valenciana.

05/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris