X

Els problemes de subministrament també afecten les begudes alcohòliques d’alta gamma

Amb l'increment de la demanda en vista a les festes de Nadal, els consumidors es podrien quedar sense algunes de les marques de xampany, whisky o ginebra

06/12/2021

Els problemes de subministrament també afecten les begudes alcohòliques d’alta gamma

La demanda de begudes alcohòliques d’alta gamma s’ha incrementat en els darrers temps, i més, amb Nadal a tocar. Es tracta de productes amb una elaboració limitada, i això fa que no es pugui donar resposta a tota la demanda, sobretot, de les marques més cares, les considerades com a prèmium.

L’administrador de Distribucions TunelMercavinos, Xavier Morey, preveu que aquesta situació pugui afectar de manera important el xampany, a partir de l’any que ve. “No n’hi haurà per a tothom. A més el xampany és d’una zona determinada de França, que fa unes determinades botelles”, segons ha explicat Morey.

El president de l’Associació de Distribució d’Aliments i Begudes, Bartomeu Servera, puntualitza que no s’arribarà al desabastiment, però sí que faltaran determinats productes a causa, també, als llargs terminis per servir les comandes. En aquest sentit, no només s’han allargat per l’increment de la demanda, també pel Brexit i els problemes de transport i distribució derivats de la manca de professionals. Una de les empreses del sector ha vist ja com del que era habitual, una setmana d’espera per rebre una comanda, s’ha passat ja als quatre o cinc mesos. “La reactivació del consum ha estat molt ràpida i ha desbordat les previsions. A més, també s’ha de tenir en compte la vaga de transportistes”, ha destacat Servera.

Un altre dels factors que han agreujat aquests problemes de subministrament és la manca de vidre per a les botelles. Hi ha marques que no en tenen a bastament per envasar, ni tan sols, el volum de producció que tenien abans de la pandèmia.

Un panorama que, en molts de casos, es traduirà en una pujada de preus en vista a l’any que ve.

06/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris