X

L’Ajuntament de Pollença encarrega un estudi a l’IMEDEA per millorar la qualitat de l’aigua de la badia

La qualitat de les aigües del Port de Pollença s'ha deteriorat en els darrers anys a causa de l'elevada pressió humana. Els fondejos indiscriminats i els vessaments d'aigües residuals són alguns dels motius

06/12/2021

L’Ajuntament de Pollença encarrega un estudi a l’IMEDEA per millorar la qualitat de l’aigua de la badia

El Port de Pollença és un ecosistema fràgil. Els nombrosos abocaments a la mar d’aigües en mal estat en els darrers anys, provinents molts d’ells de la depuradora d’aigües residuals, i els massius fondejos d’embarcacions han acabat provocant que la qualitat de l’aigua hagi empitjorat i la seva biodiversitat, sobretot la flora, hagi retrocedit.

Ho explica el director de l’IMEDEAGotzon Basterretxea. L’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats és l’encarregat d’elaborar l’estudi per identificar les actuacions que s’han de realitzar per revertir la pèrdua de qualitat de les aigües de Pollença. “Arriba un moment en què el sistema de la badia no pot absorbir més impactes. S’ha vist que hi ha certs llocs on s’ha perdut vegetació i això té conseqüències en la terbolesa de les aigües o els sediments”, diu Basterretxea.

Aquest deteriorament preocupa, i molt, a l’Ajuntament de Pollença, que amb aquest estudi vol donar la primera passa per  reconduir la situació. La regidora de Medi Ambient, Maria Buades, assegura que un dels objectius és saber què passa a la badia de Pollença amb aquests possibles abocaments que hi ha des de terra i amb els fondejos, els sediments d’arena o els vessaments continuats de la depuradora.

La degradació de la Badia de Pollença és reversible. Ara bé, la millora dels ecosistemes, si s’apliquen les mesures correctores adients, pot tardar entre cinc i deu anys.

06/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris