X

L’Associació Liberum recorre contra l’obligatorietat del certificat Covid a la restauració

Al·lega que l'ordre del Govern vulnera drets fonamentals i genera confusió normativa

06/12/2021

L’Associació Liberum recorre contra l’obligatorietat del certificat Covid a la restauració

La plataforma ciutadana Liberum ha recorregut contra l’exigència del certificat COVID aprovada pel Govern, davant del Tribunal Superior de Justícia de Balears. L’advocat que els representa, Luis María Pardo, ha presentat el recurs aquest cap de setmana i espera que, en uns dies, el tribunal es pronunciï.

Pardo discrepa del que van dir els magistrats en la interlocutòria amb la qual avalaven el certificat i manté que aquesta mesura sí que vulnera drets fonamentals. També diu que l’ordre del Govern genera confusió normativa. En primer lloc, “perquè no té en compte que, en breu, hi haurà usuaris que tindran un certificat COVID caducat”. I, en segon, perquè “no especifica quan s’han de fer la PCR els usuaris que optin per presentar aquesta prova en accedir a un establiment”.

MANIFESTACIÓ CONTRA LES RESTRICCIONS 

Mentrestant, centenars de persones s’han concentrat davant les portes del Palau de l’Almudaina en protesta contra les restriccions que s’apliquen per contenir la pandèmia, aquest dilluns. Alguns dels assistents han escridassat polítics i periodistes. De fet, un equip d’IB3 Notícies ha hagut de ser escortat per la policia mentre cobria la marxa.


Centenars de persones es manifesten a la “Marxa per a la llibertat” i contra el certificat covid a Palma
Continuen els dubtes en el sector de la restauració sobre l’obligació del certificat covid

06/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris