X

El Govern i el PP es retreuen al Parlament els morts per la pandèmia

La sessió de control ja és sinònim d'enfrontament al Parlament de les Illes i, com cada dimarts, la pandèmia ha centrat el debat més encès

07/12/2021

El Govern i el PP es retreuen al Parlament els morts per la pandèmia

Sessió de control ja és sinònim d’enfrontament al Parlament de les Illes. I com cada dimarts, la pandèmia ha centrat el debat més encès. Vox ha qüestionat la utilitat del passaport Covid i acusa el Govern de pressionar els no vacunats amb mesures de restricció. La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha oferit dades per respondre: els immunitzats contagien menys i en el 95 % dels casos tenen símptomes lleus. I ha lamentat que l’extrema dreta faci electoralisme amb aquesta qüestió “per aconseguir un grapat de vots dels negacionistes”.

El moment més tens, però, l’han protagonitzat el vicepresident Yllanes i la diputada popular, Núria Riera, que han utilitzat la política nacional per retreure’s les xifres de morts per la covid. Des del PP han interrogat a Yllanes per les declaracions de Yolanda Diaz sobre les previsions de la pandèmia abans del 8M, i han apuntat que tant PSOE com Unides Podem haurien “jugat amb la salut” dels ciutadans “provocant més contagis i més morts”.

Yllanes, per la seva banda, ha defensat el que considera un treball “esplèndid i consensuat amb els agents socials” per part de l’executiu autonòmic: “Aquí les coses s’han fet molt bé, no com a Madrid amb la seva estimada (Isabel Díaz) Ayuso on, entre març i maig de 2020, va provocar la mort de 7.600 ancians que no van ser traslladats de les residències als hospitals”.

La discussió ha pujat de to i s’ha estès per l’hemicicle. Tant que, fins i tot, el president de la Cambra Vicenç Thomàs ha hagut de demanar als diputats i diputades que “tinguin l’actitud que correspon a un representant dels ciutadans”.

Més enllà d’això, al ple d’aquest dimarts també s’ha parlat de la pujada dels preus. Ciutadans demana abaixar imposts i incentivar la contractació a les empreses privades per compensar uns “pressuposts irreals que no tenen en compte la inflació”. Segons la presidenta Armengol, en canvi, la solució passa per potenciar els serveis socials i ha recordat que 7 de cada 10 euros dels comptes per al 2022 es destinaran a aquestes polítiques.

El Partit Popular, a més, ha interpel·lat l’executiu sobre la situació de les famílies que viuen a l’edifici Don Pepe d’Eivissa, que podrien ser desnonades abans de final d’any. El Govern diu que els cerca una solució d’habitatge, així com ajudes per lloguer de fins a 600 euros.

07/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris