X

El Parlament commemora l’aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans

Es va aprovar el 10 de desembre de 1948, després de la Segona Guerra Mundial, per part de l'Assemblea General de l'ONU. A dia d'avui encara hi ha indrets on aquests drets no estan garantits

10/12/2021

El Parlament commemora l’aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans

Com cada 10 desembre, avui se celebra l’aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans per part de l’Assemblea General de l’ONU. En aquesta ocasió es compleixen 73 anys. Una fita que el Parlament de les Illes ha commemorat, un any més, amb la lectura dels seus 30 articles. Ho han fet diferents representants polítics i d’Amnistia Internacional. Un acte en què s’ha recordat l’obligació d’autoritats i ciutadans de protegir els drets fonamentals, atesa l’existència, encara, de llocs on no estan garantits. De fet, l’organització de drets humans, assegura que hi ha indrets on els drets humans s’estan deteriorant, i molt aviat, com alguns països asiàtics com la Xina i Afganistan.

El president del Parlament, Vicenç Thomàs, ha recordat, a més, que “no s’han de donar mai per fet els drets que hem aconseguit. Són difícils d’assolir i molt fàcils de perdre”.

10/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris