X

Samantha Hudson, Persona de l’Any 2021 per l’Observatori de la Diversitat als Mitjans

La popular transvestida mallorquina ha reivindicat la manca de referents LGTBIQ+ en els mitjans de comunicació

10/12/2021

Samantha Hudson, Persona de l’Any 2021 per l’Observatori de la Diversitat als Mitjans

Samantha Hudson rebent el guardó.

La coneguda cantant i artista mallorquina Samantha Hudson ha rebut el Premi Persona de l’Any 2021 que atorga l’Observatori de la Diversitat als Mitjans Audiovisuals (ODA). Aquest organisme destaca la feina de Samantha a l’hora de fomentar la inclusió social del col·lectiu LGTBI als mitjans informatius d’arreu de l’Estat. L’artista serà la protagonista de shows especials durant aquestes festes de Nadal a una plataforma digital i també actuarà a la revetla de Sant Sebastià de Palma.

Samantha ha dedicat el premi a la resta de nominats i ha fet un discurs al seu estil reivindicatiu: “Si jo he ocupat de manera més extraordinària els mitjans audiovisuals enguany no és perquè jo sigui alguna cosa fora del comú ni una persona millor que una altra, sinó precisament perquè falten espais i dona la sensació que tenen la quota suplerta amb els dos gais d’Espanya que els criden per a tot i ara perquè resulta que està la transvestida d’Espanya. Tampoc vull llevar-me mèrits però vull aprofitar per dedicar el premi a la resta de nominats i a tots els que esteu presents, perquè això és un treball grupal, perquè això és el col·lectiu LGBT, no el col·lectiu de Samantha Hudson”.

ODA acaba de llançar el seu segon informe sobre la imatge que es projecta de les persones LGBTIQ+, racialitzades i amb discapacitat en la ficció audiovisual estatal. Per això, per a continuar reivindicant la importància de comptar amb bons referents en els mitjans, ha volgut premiar la tasca dels qui al llarg de 2021 han aconseguit amb el seu treball acostar la realitat LGBTIQ+ a la població espanyola.

10/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris