X

Les claus de la vacunació infantil a les Illes Balears: els horaris i els centres

Amb la primera remesa de 36.000 vacunes pediàtriques es començarà a vacunar el grup de 9 a 11 anys

13/12/2021

Les claus de la vacunació infantil a les Illes Balears: els horaris i els centres

Els primers infants a vacunar: els que pateixen malalties greus i el grup dels 9 als 11 anys

Aquest dilluns arribarà una primera remesa de 36.000 vacunes pediàtriques a les Illes Balears. “24.000 aniran a Mallorca, 6.000 a Eivissa i Formentera, i 6.000 a Menorca”, ha informat la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez. Es començarà a vacunar el grup de 9, 10 i 11 anys i els infants amb malalties, estimats en uns 3.500. Es farà els horabaixes, perquè els pares puguin acompanyar els infants.

L’interval entre dosis serà de mínim 8 setmanes, d’aquesta manera es vol vacunar a la població diana, uns  83.000 infants d’entre 5 i 11 anys, tan aviat com es pugui.

A partir d’aquest dimarts a les 15.00 hores, es donaran les primeres cites mitjançant l’aplicació Bitcita, que s’obrirà a la població de 9, 10 i 11 anys. Serà aquest dimecres, dia 15 de desembre, quan començarà la campanya per inocular la vacuna contra la covid als infants.

En el cas de Mallorca, es vacunarà als centres de Son Dureta, Covid Express Manacor i Covid Exprés Inca. A Menorca, Eivissa i Formentera s’encarregaran els centres de salut.

A part de començar a vacunar a nins sans, també s’iniciarà la vacunació de nins malalts o molt malalts, que pertanyen a grups vulnerables com els que pateixen malalties oncohematològiques (càncer) o els que han rebut trasplantaments, entre d’altres. Aquest grup de nins es vacunarà fonamentalment als hospitals.

Els hospitals encarregats de la vacunació dels nins vulnerables seran l’Hospital Son Espases, l’Hospital d’Inca i una línia de l’Hospital de Manacor, l’Hospital Mateu Orfila, i a Eivissa es farà als centres de salut perquè són pocs malalts. “Farem coexistir les línies de nins vulnerables amb les línies de nins sans“, ha explicat la doctora Eugenia Carandell, directora assistencial del Servei de Salut i coordinadora del procés de vacunació.


Els contagis de la covid entre els infants fins els 9 anys estan disparats

13/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris