X

Inaugurat el nou alberg municipal d’Eivissa

Atendrà a un màxim de 15 persones i n'hi ha 20 més en llista d'espera

14/12/2021

Inaugurat el nou alberg municipal d’Eivissa

A Eivissa s’ha inaugurat aquest dimarts el nou alberg municipal, amb capacitat per a 15 persones. Ha costat un milió i mig d’euros i substitueix l’actual. A partir d’avui i durant tota la setmana s’obriran les portes perquè els vesins i comerciants i entitats com Càritas o Creu Roja visitin el centre.

El nou Servei d’Acollida Municipal s’ubica a l’antiga seu de la Policia Local, un edifici de 1.979 metres quadrats. La planta baixa disposa de recepció i bugaderia. Al primer pis hi ha una cuina i menjador per a 34 comensals, així com una sala polivalent i al segon i tercer pis trobam set dormitoris dobles i un per a persones amb diversitat funcional. Un alberg més modern, accessible i que permetrà oferir més serveis als usuaris, persones sense addiccions que no poden accedir a un habitatge. El batle d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha reconegut que el centre que hi havia fins ara era “totalment impresentable i no era accessible”.

Aquest alberg substitueix el que hi havia a l’escala de Càritas i té les mateixes places, 15, amb una llista d’espera de 20 persones. La gestió d’aquest centre i dels 10 pisos tutelats, on viuen 25 persones, té un cost anual de 435.000 euros. El batle espera que les reticències dels vesins, que van fer una important campanya contra el nou alberg, desapareguin.

L’obra s’ha retardat set mesos per falta de llum. En els pròxims dies els usuaris començaran la mudança. Un espai que vol ser només un lloc de pas abans de començar una nova vida.

14/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris