X

Les Illes Balears rebran 48 MEuros per impulsar la sostenibilitat turística

Els projectes acordats entre Govern, consells i ajuntaments, més de cent en total, s'aprovaran la setmana que ve a la conferència sectorial de Turisme

17/12/2021

Les Illes Balears rebran 48 MEuros per impulsar la sostenibilitat turística

El Pla territorial de sostenibilitat turística en destinacions preveu projectes amb una inversió total de 47,7 milions d’euros. Tot plegat, accions encaminades a potenciar la sostenibilitat turística, fomentar la cohesió territorial, desenvolupar nous productes turístics i contribuir a la transformació de les zones madures. En aquest sentit, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reiterat la necessitat d’erradicar segons quin tipus de turisme, per això, es finançaran actuacions de transformació de zones madures, com són la Platja de Palma, Magaluf i el West End de Sant Antoni.

D’aquesta manera, el Pla preveu accions en matèria de transició verda i millora de l’eficiència energètica, amb una inversió de 13,4 milions d’euros cada una. També reserva 10 milions d’euros per a projectes de transició digital i 10,5 milions per a fomentar la competitivitat i mantenir el lideratge en el mercat internacional de les Illes Balears. “Les Illes volem seguir sent referent mundial en matèria turística, però volem també una transformació del nostre model turística”, segons ha dit el conseller de Turisme, Iago Negueruela.

Govern, consells insulars i ajuntaments seran els encarregats de gestionar i executar aquests prop de 48 milions d’euros provinents dels fons europeus Next Generation. A Mallorca, com que és l’illa amb més població, n’arribaran prop de 30. Poc més de 7 milions i mig a Menorca i a Eivissa, i dos milions a Formentera.

17/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris