X

‘Com seria el món sense periodisme?’: la pregunta del III Concurs de Redacció Escolar APIB

L'Associació de Periodistes de les Illes Balears, integrada dins la FAPE, promou l'educació mediàtica i el consum crític de notícies

22/12/2021

‘Com seria el món sense periodisme?’: la pregunta del III Concurs de Redacció Escolar APIB

{RELA} El formulari per participar en el III Concurs de Redacció Escolar de l’APIB


Consulta aquí les bases i els requisits de la III edicició del Concurs de Redacció APIB

‘Com seria el món sense periodisme?’. Aquesta és la pregunta que l’Associació de Periodistes de les Illes Balears (APIB) llança a l’alumnat de 4t, 5è i 6è de primària, ESO i batxillerat en el III Concurs de Redacció Escolar. Amb aquesta nova edició, es pretén que reflexionin sobre la necessitat de la informació en les societats actuals i enfront d’altres canals de comunicació. I és que els mitjans informen i contribueixen a consolidar democràcies i a fer els ciutadans més lliures. Donen resposta al dret a la informació. És per això, que convé remarcar la importància d’exercir un periodisme independent, ètic i rigorós, contrastant la informació i respectant el pluralisme. Els infants i joves, que cada vegada accedeixen més als continguts d’Internet, han de saber distingir entre notícies contrastades i notícies que poden procedir de fonts no fiables. Per això, l’APIB promou l’educació mediàtica i el consum crític de notícies.

En aquesta nova edició, s’hi distingeixen nou categories: per a la millor redacció feta per un alumne de cadascun dels cursos de Primària assenyalats, una altra per a la millor elaborada per un alumne de cada curs de Secundària i una altra per als de Batxillerat, a més d’un accèssit per curs, així com premis per als docents de tots els guanyadors. Els guanyadors rebran un abonament familiar trimestral a ‘Campus Esport’ per a la piscina i activitats esportives de la UIB; un abonament familiar trimestral per a piscina i gimnàs del complex esportiu Es Raspallar del Consell d’Eivissa (premi similar a Menorca); una entrada per a un partit de deRCD Mallorca a Son Moix acompanyats d’un adult; una entrada per a una pel·lícula en una de les sales de cinema Aficine amb acompanyant; un lot de llibres de lectura d’autors de primer nivell adaptats a l’edat dels guanyadors, donats per Santillana i una bateria externa per a mòbils o tauletes, a més de ser entrevistats en els mitjans de comunicació col·laboradors.

S’estableix també un reconeixement per als docents dels alumnes guanyadors: una targeta regal per valor de 60 euros per al professor/a de l’alumne/a guanyador/a per a compres en El Corte Inglés; una bateria externa per a mòbils o tauletes, i una entrada per a una pel·lícula en una de les sales de cinema Aficine amb acompanyant.

En la categoria d’accèssit, els alumnes rebran un bo familiar mensual a ‘Campus Esport’ per a la piscina i activitats esportives de la UIB; abonament familiar mensual per a piscina i gimnàs del Complex esportiu És *Raspallar del Consell d’Eivissa; un lot de llibres de lectura d’autors de primer nivell adaptats a l’edat dels guanyadors, donats per Santillana, i una bateria externa per a mòbils o tauletes. Pels seus professors, una targeta regal per valor de 25 euros per a compres en El Corte Inglés, i una bateria externa per a mòbils o tauletes.

El jurat, integrat per membres de la Junta Directiva d’APIB i directors de mitjans, valorarà les obres presentades segons la qualitat de la redacció: estil, llenguatge, sintaxi, la qualitat del contingut, l’originalitat i l’aportació. El 30 d’abril acaba el termini per enviar els treballs i s’ha de fer a través d’aquest Formulari.

En definitiva, els mitjans han d’exercir un periodisme responsable amb relació a altres temes socials que són importants en l’educació de nens i joves, promovent la lectura i el consum crític d’informació, la cultura i la pràctica d’esport. Per aquest motiu, l’Associació ha buscat desenvolupar aquest projecte amb col·laboradors de l’àmbit cultural i esportiu.

22/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris