X

Acord entre Govern, patronal i sindicats per a la reforma laboral

Entre altres, simplifica els tipus de contractes i incorpora RED, un mecanisme d'ERTO

23/12/2021

Acord entre Govern, patronal i sindicats per a la reforma laboral

El portaveu del PSOE en el Congrés, Héctor Gómez, durant la roda de premsa oferta aquest dijous, per valorar l'acord per a la Reforma Laboral. EFE/

Govern, patronal i sindicats arriben a un acord per a la reforma laboral després de mesos de negociacions. El comitè executiu de la patronal CEOE ha donat el vistiplau a les “línies generals de la proposta” de la reforma laboral, també els sindicats. La intenció de l’executiu de Pedro Sánchez és aprovar la reforma laboral al Consell de Ministres del dia 28 de desembre.

Han aconseguit arribar a una entesa amb una reforma que, entre altres punts, simplifica els tipus de contractes, recupera la ultraactivitat indefinida dels convenis i acaba amb la prioritat de l’empresa en material salarial. També s’incrementen les sancions per l’ús irregular de temporals, s’introdueixen canvis en la contractació formativa i s’incorpora un mecanisme d’ERTO denominat RED per a fer front a les crisis cícliques o sectorials.

El Ministeri de Treball destaca que es tracta “d’un acord històric” i que “homologa el mercat de treball espanyol i europeu”. Així mateix, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha valorat en un missatge a Twitter, el compromís de patronal i sindicats per avançar “cap a un model de relacions laborals del segle XXI amb treballs i sous dignes que garanteixin els drets de tots i totes”. Al seu torn, la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assegurat que “acabem el 2021 complint el compromís del Govern: una nova legislació laboral que recupera drets en favor del treball decent. Gràcies a les organitzacions sindicals i empresarials per totes les hores dedicades a aquest acord de país”.

23/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris