X

La Policia es reforça per als caps de setmana de Nadal i de Cap d’Any

Els cossos de seguretat presten especial atenció a l'organització de festes il·legals i botellots

24/12/2021

La Policia es reforça per als caps de setmana de Nadal i de Cap d’Any

Dos agents de la Policia Local de Palma

Els dipositius especials de la Guàrdia Civil i les policies Local i Nacional per a les festes ja estan preparats. En general, es reforcen per garantir que es compleixen les mesures sanitàries, especialment l’ús de la mascareta -ara també en exteriors- i l’exigència del certificat covid per entrar a bars, restaurants i establiments d’oci nocturn. A hores d’ara, el que més preocupa són les festes il·legals i els botellots. I és que la majoria d’ajuntaments han decidit suspendre els actes i celebracions municipals que tenien previstos per Nadal i Cap d’Any.

“Tots els municipis de les Illes posaran tots els rescursos disponibles per evitar que hi pugui haver reunions il·legals que sobrepassin les mesures de seguretat i de salut que ens dicten les instruccions dels governs balear i de l’Estat”, ha explicat el president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (Felib), Antoni Salas, als micròfons de l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio. A les zones rurals preocupen les festes il·legals que es puguin organitzar, mentre que als pobles i ciutats, la policia se centra més en possibles botellots.

Ho constata Fermín Cárcel, l’inspector en cap de la Policia d’Eivissa. Tot i així, a Vila i a la resta de l’illa ja estan atents a possibles convocatòries que es puguin produir a les xarxes socials. A Maó, la segona tinent de batlia de l’Ajuntament, María José Camps, ha recordat que els dispositius de les policies locals s’organitzen en col·laboració amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. La Benemèrita donarà suport, sobretot, als municipis més petits que no disposen de cossos de seguretat propis.

Els esforços es concreten a Maó amb dos agents més les nits del 24 i el 31 de desembre, mentre que a Palma, dia 9 ja es varen sumar 16 policies als torns habituals. La mesura s’allargarà fins el 7 de gener. Els objectius són, sobretot, controlar el trànsit i evitar aglomeracions. Tots els dispositius estan subjectes a canvis de darrera hora si s’endureixen les restriccions.

24/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris