X

“Si el Govern recomana la FFP2, ens l’hauria de pagar”

Ús desigual de la mascareta en exteriors en el primer dia en què torna a ser obligatòria

24/12/2021

“Si el Govern recomana la FFP2, ens l’hauria de pagar”

Primer dia en què torna a ser obligatòria la mascareta en exteriors. A Palma, molta responsabilitat individual: “a mi no em canvia res”, diu una ciutadana, “l’he duit sempre des de l’inici de la pandèmia”. Pel centre de Ciutat s’han vist parelles de Policia Local supervisant-ne l’ús.

Molta més relaxació, per contra, a Andratx. En aquest municipi del Ponent de Mallorca, hi ha ciutadans conscients, però també n’hi ha que no ho són: “ens ho prenem amb rialles”, afirma un veïnat”.

Ara que es reforça una altra vegada l’ús de la mascareta, el Govern recomana que utilitzem la del tipus FFP2 en espais interiors: “idò que el Govern ens les financi”, sentencia una andritxola. També davant persones vulnerables, en fer activitats de risc, en visitar centres sociosanitaris i en viatjar en transport col·lectiu. Igualment les aconsella als cambrers, perruquers, massatgistes i personal sanitari. En canvi, no importa dur-ne de cap casta en espais naturals oberts i per fer esport: “és contraproduent córrer amb la cara tapada”, diu una corredora per Lluc.

Precisament, per poder anar per defora sense la màscara, alguns han optat avui per sortir a estirar les cames per la Serra.

24/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris