X

Cort compra 59 busos per a l’EMT per 25 milions d’euros

D'aquests vehicles, 48 seran de gas natural, sis elèctrics i cinc d'hidrogen verd

27/12/2021

Cort compra 59 busos per a l’EMT per 25 milions d’euros

L’Ajuntament de Palma ampliarà la flota de busos de l’EMT amb 59 nous vehicles per 25 milions d’euros. L’objectiu és descongestionar les zones amb més trajectes i permetre més amplitud a l’interior dels busos per facilitar la distància de seguretat.

Dels 59 vehicles, 48 seran de gas natural, 6 elèctrics i 5 d’hidrogen verd.  D’aquestes unitats, 44 seran de 18 metres. La inversió prové del Banc Europeu d’Inversions del finançament de la comunitat i del finançament europeu. El regidor de mobilitat de Palma, Francesc Dalmau, ha explicat l’objectiu d’aquesta nova adquisició, que diu és “donar més respir a les zones on hi ha molt més passatge i, sobretot, donar una garantia de seguretat als usuaris.”

La nova flota 2022-2023 suposarà la renovació del 80% de l’actual i un 25% d’augment de les places oferides. A més, Dalmau afirma que el servei estarà més adaptat a la pandèmia per haver-hi més espai entre el passatge. “Malgrat que els aforaments als busos són al 100% des de fa mesos, hem fet un esforç per no jubilar vehicles de gran capacitat, com els de 18 metres, per procurar més espai a l’interior”, ha destacat.

El regidor de mobilitat ha destacat l’aposta de l’ajuntament per les energies renovables i ha explicat que les cotxeres amb plaques solars de Palma i la planta d’hidrogen de Lloseta serviran per donar suport a la nova flota. També ha assegurat que la flota de 8 metres funcionarà a les àrees menys poblades de la ciutat.

Amb la incorporació d’aquests nous vehicles, s’espera una reducció del 95% en l’emissió de partícules sòlides, 85% de diòxid de nitrogen, 50% menys de contaminació acústica i un 25% de reducció de CO₂.

27/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris