X

Quarta dosi contra la Covid: Israel comença l’assaig clínic

Redueix el temps i només hauran de passar tres mesos entre la segona i la tercera dosi

27/12/2021

Quarta dosi contra la Covid: Israel comença l’assaig clínic

Israel aprova la quarta dosi de la vacuna contra la Covid. /EFE

L’hospital israelià Sheba, situat als afores de Tel Aviv, comença avui un assaig clínic per a provar l’eficàcia de la quarta dosi de la vacuna de Pfizer contra la Covid amb 6.000 persones, inclosos 150 membres del personal mèdic. L’estudi es duu a terme en coordinació amb el Ministeri de Salut, que espera els seus resultats per començar a aplicar la quarta dosi a majors de 60 anys, persones immunodeprimides i treballadors de la salut, com va recomanar la setmana passada el comitè d’experts que assessora el govern en la resposta a la pandèmia.

“Aquest estudi provarà l’efecte de la quarta dosi de vacuna en el nivell d’anticossos, en la prevenció del contagi i verificarà la seva seguretat”, va dir el professor Gili RegevYochay, doctor del Sheba. L’estudi estava programat per fa dues setmanes, però es va retardar perquè no havia rebut les aprovacions necessàries.

Després que el comitè d’experts aconsellés iniciar la campanya de la quarta dosi a Israel, el primer ministre va prometre iniciar el pla “immediatament” per contenir la cinquena onada de la pandèmia i la propagació de l’òmicron.

Ara bé, el director general del ministeri, Nachman Ash, encara ha de donar llum verda a l’inici de la campanya de la quarta dosi mentre examina estudis i dades disponibles fins avui, com els de l’Agència de Seguretat Sanitària del Regne Unit, que mostren que òmicron produeix una malaltia més lleu, encara que es propaga més ràpidament i evadeix millor les vacunes. No es descarta que desestimi la recomanació del comitè assessor d’experts, malgrat l’eufòria inicial de diversos membres del govern quan van emetre el seu consell el dimarts passat.

Redueix el temps i només hauran de passar tres mesos entre la segona i la tercera dosi

Israel ha escurçat el termini que ha de passar entre la segona i la tercera dosi de la vacuna de cinc a tres mesos, amb l’objectiu de millorar la immunització de la seva població. El Ministeri de Salut indica que davant la situació actual “existeix una creixent necessitat d’impulsar la protecció de la població contra el coronavirus el més ràpid possible”.

De moment, 5,8 milions d’israelians han rebut la pauta completa de Pfizer i 4,2 milions ja compten amb la dosi de reforç.

 

27/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris