X

Gonzalo Boye: “L’aportació de Valtònyc a la modernització i democratització de la justícia espanyola és brutal i algun dia se li reconeixerà”

Aquest dimarts el Tribunal de Gant ha denegat l'extradició a Espanya del raper mallorquí

28/12/2021

Gonzalo Boye: “L’aportació de Valtònyc a la modernització i democratització de la justícia espanyola és brutal i algun dia se li reconeixerà”


La justícia belga denega l’extradició de Valtònyc a Espanya

“L’aportació de Valtònic a la modernització i democratització de la justícia espanyola és brutal i algun dia se li reconeixerà”. D’aquesta manera s’ha pronunciat al programa Al Dia d’IB3 Ràdio el misser del raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Gonzalo Boye, després que aquest dimarts el Tribunal de Gant ha denegat que sigui extradit a Espanya, tal com demana l’Audiència Nacional.

“Estam contents. Espanya hauria d’aprendre algunes leccions d’aquesta decisió: que les normes que manté en vigor pel que fa a l’enaltiment del terrorisme són contràries a la Convenció Europea de Drets Humans i que està fent unes interpretacions abjectes del que diuen els tribunals europeus”, ha apunta l’advocat, qui ha assegurat que, en tots aquests anys, Valtònic ha madurat. “És un adult conscient de per què és a Bèlgica”, on els seus missers li han recomanat que continuï residint fins que es resolgui l’ordre europea de detenció.

“Encara ens queden uns tràmits perquè se li garanteixi la llibertat de moviments per la Unió Europea”, ha explicat Boye, qui també ha afirmat que el seu client repetiria el que va fer. “La justícia de veres, en majúscules, li ha deixat clar que es tracta de llibertat d’expressió. No veig per què no ho hauria de repetir”. L’advocat del raper ha reconegut al final de l’entrevista que no sap si Valtònic s’ha platejat algun dia tornar a Mallorca. “Una reforma legal a Espanya li ho permetria, però no sé si vol fer-ho”.

28/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris