X

Sa Pobla debat si hi haurà festes de Sant Antoni o no

El Consistori fa una proposta a les associacions organitzadores per mantenir la festa, però marcant uns límits

28/12/2021

Sa Pobla debat si hi haurà festes de Sant Antoni o no

Primer va ser Artà que va suspendre els actes previstos per Sant Antoni. Dies després ho feia Manacor. Els ajuntaments d’aquests pobles varen argumentar que davant les normes establertes per l’augment de la incidència de la Covid era impossible fer la festa tal com la coneixem. Avui, és el torn de sa Pobla.

L’Ajuntament i les associacions organitzadores estan reunides a Can Planes des de les 20.00 d’avui horabaixa per prendre una decisió definitiva. El Consistori farà una proposta als assistents per mantenir les festes dins uns límits. Encara, però, no hi ha cap resolució.

A les 21.00 parlaven de descartar actes perquè la normativa no permet que se celebrin, com per exemple els foguerons, el cercavila dels dimonis o el piromusical. El que s’està fent a la reunió és analitzar tots els actes del programa per veure quins es podrien adaptar a la normativa i quins no. Així s’ha parlat que sí es podria fer la ballada popular de Marjal en festa, però en canvi es descarta el correfoc dels dimonis d’Albopàs. En qualsevol cas, el bessó del debat i el que més preocupa a totes les entitats és la celebració de la Revetlla de Sant Antoni.

L’ajuntament de Sa Pobla ha plantejat a les diferents associacions la possibilitat de fer una revetlla a porta tancada dins el recinte del camp de futbol. S’hi permetria l’assistència de públic amb control d’aforament. El públic, però, hauria d’estar assegut, portant la mascareta, i aquests actes es retransmetrien per streaming perquè tota la resta de ciutadans del municipi els poguessin seguir. Aquesta proposta està generant molt de debat. Hi ha entitats a favor i d’altres en contra perquè consideren que la festa es desvirtua. Però de moment encara no hi ha cap decisió presa.


 El Govern amplia l’ús del certificat Covid a tots els locals de restauració i establiments culturals

28/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris