X

Les millores de l’enllumenat de Maó continuen amb Es Canutells

Maó segueix amb les millores de la il·luminació de les zones que es troben en un estat obsolet i que, en molts casos, manquen d'un bon manteniment

30/12/2021

Les millores de l’enllumenat de Maó continuen amb Es Canutells

El procés de renovació dels enllumenats de les diferents àrees del municipi continua ara a la urbanització Es Canutells, la qual disposarà d’un nou sistema de fanals LED. L’Ajuntament hi invertirà 77.087 euros en la substitució de 118 punts de llum. Es preveu que en 2 o 3 anys les àrees que es troben ara en pitjor estat siguin renovades.

Aquesta inversió se suma als projectes recents de renovació de l’enllumenat de Sa Mesquida, Es Murtar, el Passeig Marítim, la Costa de Ses Piques, la Plaça Bastió i els carrers Nou, Hannover, Bonaire, Església, del Rosari, Portal del Mar, de l’Àngel i Sant Crist.

Tanmateix, ja s’han iniciat les actuacions per renovar durant el 2022 la zona del polígon industrial, molí des Pla, l’Avinguda Menorca i l’Avinguda Vives Llull. Serà, de fet, la inversió més important a l’enllumenat de Maó en els darrers 20 anys. Així mateix, s’augmentarà la qualitat lumínica i l’estalvi energètic. En total, l’Ajuntament destinarà, l’any vinent, una partida d’1.367.000 euros per aquestes millores.

Amb la tecnologia LED es redueix també la contaminació lumínica i permet, a més, tenir una bona visió de les estrelles tenint en compte, sobretot, que l’illa és una reserva Starlight. Un espai natural protegit on s’estableix un compromís per la defensa de la qualitat del cel nocturn i, per tant, de la visualització òptima de les estrelles.

30/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris