X

Abone denuncia que hi haurà 12 festes il·legals a Mallorca i Eivissa per la nit de Cap d’any

Les celebracions es preparen a xalets privats que mantenen en secret l'ubicació, discoteques sense llicència i a restaurants

31/12/2021

Abone denuncia que hi haurà 12 festes il·legals a Mallorca i Eivissa per la nit de Cap d’any

L’oci nocturn afronta la nit de Cap d’any amb molts de locals tancats davant la dificultat de complir amb la normativa sanitària. Amb tot, proliferen les festes il·legals a xalets, restaurants i discoteques sense llicència de Mallorca i Eivissa. L’Associació de l’Oci nocturn ha comptabilitzat que per avui vespre s’han organitzat 12 festes sense permís. Això vol dir que no es controlarà de cap manera la cabuda ni si els assistents fan un bon ús de la mascareta.

Entre aquests establiments, Abone denuncia que hi ha sa Possessió, el Poblado Night, la Discoteca New Milennium i el Club Mutante a Palma, entre d’altres. A les xarxes socials, també hi ha festes d’Eivissa i Mallorca que s’anuncien a xalets privats amb ubicació secreta i fins poques hores abans els assistents no poden saber on es faran. En alguns d’aquests indrets, els assistents no poden dur el mòbil per no gravar imatges i hi ha inhibidors de freqüència. En declaracions a IB3 Ràdio, el president d’Abone, Miguel Pérez Marsá, ha lamentat la celebració d’aquestes festes al marge de la llei. “Perjudiquen a tothom, no momés a l’oci nocturn perquè es fan sense cap tipus de control sanitari. Nosaltres el primer que feim és demanar el passaport covid, un test d’antígens o una PCR negativa”, detalla el president d’Abone.

Compliment normativa

Abone ja ha posat en coneixement de l’Administració la celebració d’aquestes festes. A més Miguel Pérez Marsá ha demanat que “tots els establiments i clients de l’oci nocturn que compleixen la normativa; som un sector segur i volem que els nostres clients siguin responsables i compleixin amb la normativa”. Pérez Marsá ha minimitzat les imatges de la festa BCM de Calvià on es veien imatges de gent ballant sense mascareta, un fet que prohibeix l’actual normativa. Miguel Pérez assegura que va ser un fet puntual i que als responsables de grans establiments com aquesta discoteca els costa controlar les aglomeracions.

 

31/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris