X

Els propietaris dels poblats talaiòtics de Menorca creen una associació per gestionar els jaciments

Els propietaris i gestors esperen que la declaració de patrimoni de la humanitat sigui beneficiosa per l'explotació econòmica dels seus monuments arqueològics.

07/01/2022

Els propietaris dels poblats talaiòtics de Menorca creen una associació per gestionar els jaciments

Només 3 dels més de 2000 jaciments talaiòtics de Menorca són de propietat pública. Ara, els propietaris s’han associat per facilitar-ne la gestió i el manteniment dels monuments arqueològics, a punt de convertir-se en Patrimoni de la Humanitat.

És, a més, una de les condicions que el Consell Internacional dels Monuments i Llocs Històrics (ICOMOS) exigeix per tenir, d’aquesta manera, uns criteris unificats pel que fa al manteniment dels poblats candidats a Menorca Talaiòtica.

Consideren que la declaració de Patrimoni Mundial serà una bona oportunitat per promocionar Menorca com un reclam turístic únic, diferent del de sol i platja. Per aquest motiu, es comprometen a cuidar els poblats i facilitar-ne l’accés al públic durant tot l’any.

Tant és així que creuen que serà beneficiós, tant pel sector públic com pels privats. Per això demanen fer feina mà a mà i dur aquest projecte a bon port.

07/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris