X

Divisió d’opinions sobre els nous protocols Covid en les quarantenes a les aules

L'Associació de Pediatria els veu amb bons ulls i l'STEI assegura que no es garanteix que les escoles siguin espais segurs

10/01/2022

Divisió d’opinions sobre els nous protocols Covid en les quarantenes a les aules

La presidenta de l’Associació de Pediatria d’Atenció Primària de les Balears, Mariana Mambie, veu amb bons ulls el nou protocol que marca que les aules només hauran d’estar en quarantena si hi ha 5 alumnes contagiats o un 20% d’afectació. Amb tot, Mambie demana cautela a les famílies. La també pediatra d’Atenció Primària explica que la mesura “s’ha pres d’acord amb les dades per evitar afectar l’escolarització dels infants, però els pares han de tenir clar que no ens trobam davant una normalitat absoluta”.

“La variant Òmicron produeix símptomes en els nins semblants als d’un refredat comú i per això és importantíssim que els pares mantenguin l’alerta i no duguin els seus fills a les aules amb símptomes sense haver fet una telemàtica o presencial amb el seu pediatra”, explica Mambie. La pediatra Mambie entén que “la conciliació a Espanya no és fàcil”. “És una situació bastant complexa; a nivell social hem avançat molt poc i ha de prevaldre el sentit comú. Si el teu fill és al·lèrgic  i durant l’hivern té un poc de moc s’ha de mantenir la calma, però davant un quadre cataral s’ha de ser cautelós”, ha afirmat l’experta a IB3 Ràdio.

Vacunació

La pediatra també anima les famílies que vacunin els seus fills per evitar casos greus de la Covid. Marina Mambie assenyala també que “el fet que els menors de 0 o 4 anys no estiguin vacunats no implicarà que el virus es desplaci cap a aquesta franja, ja que en aquest col·lectiu la incidència mai no ha estat elevada”. Segons Mambie, entre els més petits el coronavirus conviurà amb altres virus respiratoris com la broquiolitis, que havien estat ocults l’any passat a causa de la pandèmia.

El principal sindicat en l’àmbit educatiu, l’Stei, en canvi, critica el nou protocol pel confinament d’aules perquè creu que no garanteix que aquestes puguin ser un espai segur. El seu portaveu Cosme Orell ha reclamat tests d’antígens per a tots els docents per poder controlar els contagis perquè no devallaran, ha dit a Els Dematins, per “art de màgia”.

La Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial de Salut no recomana cribratges massius en els centres educatius en cap escenari, però proposa valorar “en última instància” el tancament “temporal” d’un centre si es produeix una “transmissió no controlada”.

10/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris