X

Mor als 82 anys l’arquitecte Ricardo Bofill

La primera casa que va dissenyar, l'any 1960, fou a Cala Nova, a Eivissa

14/01/2022

Mor als 82 anys l’arquitecte Ricardo Bofill

L’arquitecte Ricardo Bofill Levi ha mort aquest divendres a Barcelona als 82 anys d’edat, segons ha informat el seu estudi, Ricardo Bofill Taller d’Arquitectura, en un comunicat. Nascut a Barcelona el 5 de desembre de 1939, es va formar com a arquitecte a la ETSAB i la Universitat de Ginebra i ha creat prop d’un miler d’obres en 40 països. La primera casa que va dissenyar, l’any 1960, fou a Cala Nova, a Eivissa, i la va construïr sota la premisa d'”entendre l’essència de l’arquitectura tradicional eivissenca”.

L’estudi ha assegurat que Bofill deixa una àmplia i variada producció arquitectònica, així com nombrosos projectes en curs, i que sempre va destacar per qüestionar el pensament dominant en arquitectura.

Bofill va fundar el1963 el Taller d’Arquitectura amb un equip multidisciplinari format no sols per arquitectes, sinó també per altres professionals i artistes com el crític literari Salvador Clotas, el poeta José Agustín Goytisolo o l’economista Julia Romea.

Aquesta transversalitat, ha assenyalat l’estudi, perviu amb els dos fills de l’arquitecte, Ricardo i Pablo, al capdavant del Taller d’Arquitectura des de fa uns anys, amb un equip de 100 professionals de 30 nacionalitats.

Entre les obres arquitectòniques de Bofill figuren la Muralla Vermella, el complex Walden de Sant Just Desvern (Barcelona), la seu corporativa de Shisheido Ginza a Tòquio (el Japó), la T1 de l’Aeroport del Prat i l’Hotel W de Barcelona, entre moltes altres.

L’estudi ha assenyalat que per a acomiadar a Bofill se celebrarà un acte els dies 26 i 27 de gener en el qual amics, reunits i admiradors podran acudir a la seu de l’estudi per a homenatjar l’arquitecte.

14/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris