El Mallorca ja és a quarts de la Copa

Dos gols a pilota aturada executats per Kubo i Abdón Prats donen la victòria 2-1 davant l'Espanyol

15/01/2022

El Reial Mallorca torna a uns quarts de Copa una dècada després. Els vermells s’han imposat per 2 a 1 a l’Espanyol de Vicente Moreno, a qui la graderia de Son Moix li ha dedicat uns càntics gens amables.

La primera part ha estat molt oberta, d’anada i tornada. Leo Román, titular també a la Copa, s’ha mostrat molt segur davant els xuts d’Aleix Vidal i Pedrosa.

La gran novetat a l’onze per la seva posició al lateral dret, Jaume Costa, també ho ha intentat sense èxit agafant un refús d’un còrner des de la frontal de l’àrea.

Al minut 32 arribaria la jugada que desequilibraria el duel. Sergi Gómez comet falta sobre Amath, que entrava tot sol dins l’àrea. A més de veure la groga, no seria l’únic càstig per als pericos. Take Kubo ha agafat la pilota i la responsabilitat, i des de la posició perfecta per a un llençador esquerrà, escorat a la dreta de la frontal, el japonés ha marcat un golás de falta directa amb un llençament magistral per damunt la tanca espanyolista.

A la segona part la tensió que se presuposava en un Mallorca-Espanyol s’ha confirmat. Els vermells han ampliat la distància al marcador gràcies a la pilota aturada, una eina ja habitual aquesta temporada. Al minut 60, Abdón Prats ha marcat de cap el 2-0 després d’una centrada de Salva Sevilla des del còrner.

Però el duel no ha quedat sentenciat. Dos minuts després, l’Espanyol ha agafat despistada la defensa mallorquinista. Els pericos han tret rápidament una falta que Puado ha sabut aprofitar per rematar la pilota al fons de la xarxa. Inicialment ha estar anulat per fora de joc, però finalment, després de 5 minuts de revisió al VAR, ha pujat a l’electrònic.

Tot i que els catalans han anat a per l’empat fins al 96, moment en que a més s’han quedat amb 10 jugadors per la segona groga a Pedrosa, la gran defensa de l’equip mallorquí ha donat la classificació per a uns il•lusionants quarts de final. Una ronda, per cert, que Luis García Plaza disputarà per primera vegada en la seva carrera.