X

Djokovic perd la batalla judicial contra Austràlia i serà deportat

No podrà defensar el seu títol en l'Obert d'Austràlia que comença aquest dilluns

16/01/2022

Djokovic perd la batalla judicial contra Austràlia i serà deportat

El tennista serbi Novak Djokovic ha perdut aquest diumenge en el tribunal australià el recurs contra la decisió del Govern de revocar per segona vegada el seu visat. Per això, serà deportat i no podrà defensar el seu títol en l’Obert d’Austràlia.

La decisió ha estat presa de manera unànime pels tres jutges del Tribunal Federal, que abordaren de forma virtual el recurs presentat per la defensa de Djokovic, qui va ser reclòs el dissabte en un hotel de Melbourne.

La decisió suposa que el visat del tennista serbi de 34 anys ha quedat cancel·lat i tindrà ser deportat pel que no podrà jugar l’Obert d’Austràlia que comença aquest dilluns.

Segons la llei, Djokovic s’enfronta, a més, a una prohibició de tornar al país durant tres anys, excepte en unes certes excepcions, que poden incloure “circumstàncies imperioses que afecten els interessos d’Austràlia”.

El ministre d’Immigració, Alex Hawke, es va valer el divendres dels seus poders especials per a cancel·lar el visat del serbi per motius sanitaris i del manteniment de l’ordre, ja que si se li permet quedar al país pot avivar el sentiment de les persones que s’oposen a vacunar-se contra la Covid-19.

Djokovic va viatjar el 5 de gener a Melbourne amb una exempció mèdica per no estar vacunat, en haver estat contagiat de la Covid-19 recentment, encara que a la seva arribada les autoritats d’Immigració li van cancel·lar el visat i el van detenir fins al seu alliberament dilluns passat per una ordre judicial en considerar que no va ser tractat amb “equitat”.

El tennista va ser detingut de nou aquest dissabte després de la nova cancel·lació del seu visat i es troba aïllat a l’hotel Park de Melbourne.


El Mallorca ja és a quarts de la Copa

16/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris