X

Djokovic, deportat

La justícia australiana obliga al número 1 del món a deixar el país i no jugarà l'Obert de Melbourne

16/01/2022

Djokovic, deportat

Deportat sense opció de recurs. És la sentència unànime signada per tres jutges del Tribunal Federal. Després de dotze dies a Austràlia, la justícia ha obligat Novak Djockovic a abandonar el país de manera immediata. El serbi, a més, s’enfronta ara a la prohibició d’entrar el país durant els tres propers anys.

Si els jutges apliquen aquest article, Djokovic només podria entrar a Austràlia amb un permís especial. Els tres magistrats no admeten apel·lació i han assenyalat que, en els propers dies, faran públics els raonaments jurídics. A la sortida de la vista judicial, Nick Wood, advocat principal de la defensa, ha declinat fer declaracions.

La resolució posa punt final a un cas que va començar el dia 6 de gener quan les autoritats varen cancel·lar per primera vegada el visat del serbi. El motiu: errades i incoherències en la documentació presentada. L’aparició en públic de Novak Djocokic per dur a terme un entrevista quan ja havia donat positiu per COVID confirmaven que havia mentit. En un comunicat al seu perfil d’Instagram, escrivia el serbi “va ser un error i hauria d’haver revocat aquest compromís”.

El número u del tennis mundial també havia assegurat a les autoritats australianes que no havia viatjat en les darreres dues setmanes, la seva estada a Marbella tornava a deixar el serbi en evidència. Djokovic parlava aquí d’un error humà i que no ho havia fet expressament.
En qualsevol cas, Djokovic ha estat deportat i no defenserà títol a l’Obert d’Austràlia.

Després d’aquest episodi amb el primer ‘Gran’ de la temporada, hi ha l’incògnita de què succeirà amb el futur esportiu de ‘Nole’. A dia d’avui, s’exigeix la pauta completa per entrar tant al Regne Unit com als Estats Units, per la qual cosa el serbi no podria participar ni a Wimbledon ni a l’Obert dels Estats Units. Això sí, Djokovic podria participar a Roland Garros gràcies al fet que, per als grans esdeveniments, s’obliga a fer una bombolla de 14 dies en lloc d’exigir el certificat de vacunació.

16/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris