X

Museus dins videojocs

El Museu del Prado fa el salt a l'Animal Crossing. Els jugadors ja poden passejar virtualment per Quinta del Sordo, l'última residència de Francisco de Goya a Espanya, i disfrutar de les Pintures Negres

16/01/2022

Museus dins videojocs

El Museu Nacional del Prado ha obert la seva pròpia illa en el videojoc de món obert Animal Crossing: New Horizons, en el qual els jugadors ja poden recórrer la col·lecció de la pinacoteca, amb un recorregut per la Quinta del Sordo, l’última residència de Francisco de Goya a Espanya, amb les Pintures Negres.

Aquesta iniciativa, que vol acostar les col·leccions del Prat als jugadors de videojocs de tot el món, consta de cinc itineraris temàtics que poden realitzar-se tant des del videojoc com en vídeo des de la web, com ha informat el Museu del Prado en un comunicat.

Entre els recorreguts de l’illa del Museu del Prado a l’Animal Crossing en destaca un en particular: una representació de la Quinta del Sordo, última llar de Francisco de Goya a Espanya abans del seu exili, a les parets de la qual l’artista saragossà va pintar originalment les seves Pintures Negres.

Tots els escenaris seran visitables per als jugadors del joc de Nintendo – que acumula 34 milions d’usuaris a tot el món- , que podran acostar-se a conèixer les obres i, fins i tot, afegir-les a les seves pròpies illes, en una nova manera d’interactuar amb les obres de la col·lecció.

Així, tots aquells usuaris d’Animal Crossing: New Horizons podran crear la seva pròpia col·lecció d’obres d’art del Museu Nacional del Prado descarregant, mitjançant codis QR, les seves obres preferides.

A més, i a través d’un codi de somni, el jugador podrà visitar l’illa i gaudir del recorregut per unes versions del Museu del Prado i la Quinta del Sordo.


Paraulògic: el joc viral que escampa el català per les xarxes

16/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris