X

Unió Kellys Balears aplaudeix la nova llei turística per l’obligatorietat d’instal·lar llits elevables als hotels

El col·lectiu assenyala que les malalties professionals relacionades amb l'esquena i els genolls són freqüents en el col·lectiu, a causa de la necessitat d'ajupir-se i moure pesos de manera constant

17/01/2022

Unió Kellys Balears aplaudeix la nova llei turística per l’obligatorietat d’instal·lar llits elevables als hotels

Imatge d'arxiu.

L’associació Unió Kellys Balears ha aplaudit aquest dilluns l’anunci del Govern que els hotels estaran obligats a instal·lar llits elevables per a evitar malalties laborals de les cambreres de pis, una reivindicació que havien traslladat a l’Executiu.

Així ho ha expressat la presidenta d’Unió Kellys Balears, Sara del Mar García, en declaracions a l’agència Europa Press. A la presentació de la nova llei a Madrid ha acudit una representant de l’entitat, la vicepresidenta, Rosa Fiteni.

La presidenta de les Kellys de Balears ha declarat que celebren “tot el que sigui millorar la situació de les cambreres de pis” i ha destacat que els llits elevables s’introdueixin en la llei com una obligació i no com una mera recomanació. García ha indicat que les malalties professionals relacionades amb l’esquena i els genolls són freqüents en el col·lectiu, a causa de la necessitat d’ajupir-se i moure pesos de manera constant.

Per aquest motiu, una altra reivindicació, que eleven en aquest cas a l’Estat, és facilitar la jubilació anticipada d’aquestes treballadores. “La majoria no arriben a l’edat de jubilació pels problemes que comporta el treball”, ha explicat la presidenta de la plataforma.

Un altre objectiu és aconseguir una regulació de les càrregues de treball màximes, que esperen que es contempli en la pròxima negociació del conveni.

La norma que ha presentat aquest dilluns la presidenta del Govern, Francina Armengol, a Madrid preveu establir, des de l’any 2023, l’obligació als hotels de les Illes d’instal·lar llits elevables (mecàniques o elèctriques) per a facilitar el treball de les cambreres de pis.

La mesura implica renovar 300.000 llits i el Govern calcula que es beneficiaran més de 20.000 cambreres de pis. L’Executiu balear recorda que el 35 per cent dels accidents laborals que pateix aquest col·lectiu estan relacionats amb els sobreesforços.

17/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris