X

“El model de consum d’aliments actual incrementa el risc de pandèmies com la Covid”

La nutricionista Noemí Garcia, en el ple de la Diada del Poble de Menorca, ha advertit que hem de ser conscients sobre què mengem 

18/01/2022

“El model de consum d’aliments actual incrementa el risc de pandèmies com la Covid”

La seu del Consell de Menorca ha acollit el ple extraordinari de la Diada del Poble de Menorca, amb assistència restringida per les normes sanitàries, però que s’ha pogut seguir en línia. Després del discurs de la presidenta Susana Mora, la nutricionista Noemí Garcia ha transmès el missatge que hem de procurar ser conscients sobre què mengem i com.

Però no només s’ha de ser conscient de la nostra alimentació sinó també actuar-hi. L’especialista en nutrició des Migjorn ha explicat que durant l’antropocè, l’època terrestre en què l’acció humana ha incidit més en els ecosistemes, s’ha implantat un nou estil alimentari que ha provocat una major concentració de CO2 a l’atmosfera. Ha recordat que els tomàtics només creixen a l’estiu i les taronges a l’hivern. D’altra manera, es tracta d’un artifici molt perjudicial.

“Al voltant del 40% de la terra habitable del planeta s’utilitza per cultivar aliments o alimentar animals de granja. El model de consum actual incrementa el risc de pandèmies com la Covid”, ha assegurat Noemí Garcia.

Noemí Garcia ha demanat que s’aprofiti la Menorca Regió Gastronòmica Europea d’enguany com una oportunitat per desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles. Una distinció que la presidenta del Consell també ha destacat com un mèrit de la gent del camp.

Susana Mora ha volgut remarcar la cohesió social per la qual, ha dit, es caracteritza el poble menorquí i gràcies a la qual va aconseguir ser Reserva de la Biosfera el 2003 i per la qual la Menorca Talaiòtica està a punt de ser nomenada Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

18/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris