X

Llum verda del Consell de Ministres al pla d’habitatge i el bo jove de lloguer

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha explicat que ben aviat convocarà una conferència sectorial per a acordar els criteris de repartiment de les ajudes amb les comunitats autònomes

18/01/2022

Llum verda del Consell de Ministres al pla d’habitatge i el bo jove de lloguer

El Govern central ha aprovat aquest dimarts canvis en l’estructura de governança i de capital de la Sareb, que permetrà que l’Estat tengui el control del banc dolent creat després del rescat financer per donar sortida als actius immobiliaris de les entitats que varen rebre ajudes.


Aquests són els requisits per a cobrar el bo jove de 250 euros per al lloguer

El Consell de Ministres també ha aprovat la nova Llei de la Qualitat de l’Arquitectura i el Pla Estatal d’Accés a l’Habitatge 2022-2025, que preveu la creació del bo d’accés al lloguer de fins a 250 euros per a joves d’entre 18 i 35 anys que estiguin ocupats. Aquest bo jove pretén fomentar l’emancipació i l’accés a l’habitatge. Està dotat amb una quantia de 200 milions d’euros anuals, i estarà vigent en els pròxims dos anys.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha explicat que ben aviat convocarà una conferència sectorial per a acordar els criteris de repartiment de les ajudes amb les comunitats autònomes, amb el que les ajudes s’aprovaran definitivament dins d’un mes i mig o dos mesos, encara que el bo es podrà sol·licitar amb efecte retroactiu des del primer de gener.

També ha recordat que la intenció del Govern era aprovar també aquest dimarts, en segona volta, l’avantprojecte de Llei pel Dret a l’Habitatge, però que no ha estat possible per la falta de l’informe del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Sánchez ha afirmat que aquesta llei “arribarà aviat al parlament per a la seva aprovació definitiva” i que “comptarà amb totes les garanties i seguretat jurídica que requereixi”.

La ministra ha defensat la inversió en polítiques d’habitatges feta per l’executiu de Pedro Sánchez.

18/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris