X

“La calefacció és per no passar fred, no per passar calor i anar amb màniga curta”

L'associació de consumidors Consubal recomana un ús responsable de la calefacció, davant la pujada del preu de les energies

18/01/2022

“La calefacció és per no passar fred, no per passar calor i anar amb màniga curta”

Estalviar el màxim possible és la única solució segons Consubal per no veure la pujada del gas reflectida a la factura. Només posar la calefacció a les hores que sigui necessari i no tenir-la al màxim. En definitiva, diu Alfonso Rodríguez, president de Consubal, fer-ne un ús responsable i “no anar en màniga curta”, ja que “la calefacció és per no passar fred, no per passar calor”.

Puja el preu del butà

El preu del butà el gener de 2020 era de 13,37 euros. Al mateix mes, però de l’any 2021, va baixar uns cèntims. Des de llavors, ha anat en ascens fins a arribar als 17,75 euros que val aquest mes de gener. Les vendes, però no se’n veuen afectades perquè és un producte de primera necessitat. En una estació de servei de Maó en venen 300 cada dia. Més en aquests dies de fred.

Tot i aquesta pujada de preu, el fred ha fet incrementar la venda d’estufes de gas i d’alternatives elèctriques com calefactors, radiadors de baix consum i estufes. Però cada vegada són més les famílies que opten per sistemes permanents de calefacció com les estufes de pèl·let. Unes vendes que han crescut amb l’arribada del fred. També en aquest establiment de venda de llenya d’Inca expliquen que aquesta és una campanya bona per a ells, ja que és un hivern fred. Els proveïdors de productes per encalentir les llars afirmen que ser previsors ens pot suposar un estalvi de doblers.

La pujada de les energies no només afecta al llum, gas o calefacció, també encareix el transport i, per tant, la resta de productes, més a les Balears pel fet insular.

18/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris