X

Maria Gómez, dels Joves Arquitectes de Mallorca: “El bo de lloguer no és ideal, però no el rebutjarem”

L'arquitecta veu difícil l'accés a l'ajuda, demana un pla de xoc en materia d'habitatge i posa Barcelona com a mirall on reflectir-se

19/01/2022

Maria Gómez, dels Joves Arquitectes de Mallorca: “El bo de lloguer no és ideal, però no el rebutjarem”

Allau de reaccions al bo de lloguer per a joves aprovat pel Govern de l’Estat. Una ajuda de 250 euros mensuals que es podrà començar a sol·licitar en un termini de dos mesos i que és compatible amb altres subvencions de la Comunitat autònoma. Encara en queden detalls per conèixer, però, d’entrada, l’arquitecta i cofundadora del Grup de Joves Arquitectes de Mallorca, Maria Gómez, el troba insuficient. “No soluciona el problema de l’habitatge, és molt poqueta cosa. A ciutats com Palma, de les més cares, els joves ho tendran difícil per accedir a la subvenció, perquè no hi ha pisos de 600 euros. El bo no és ideal, però tampoc no el rebutjarem”, ha declarat Gómez en una entrevista a l‘Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

La professional ha demanat a totes les administracions que facin feina per aconseguir el 30 per cent d’habitatge social que marca la llei, un objectiu molt llunyà, ja que actualment no se supera l’1 per cent. Però no impossible, ha dit Gómez. “L’Ajuntament de Barcelona, per exemple, està fent molta feina en aquest sentit. La mesura més polèmica, però més efectiva, és la possibilitat de regular els preus dels lloguers. També compren pisos a la Sareb i a privats i han creat una empresa público/privada en la qual l’administració pública actua com a promotora. No arriben encara al 30 per cent ideal, però ho intenten tot”.

La cofundadora del Grup de Joves Arquitectes de Mallorca també ha destacat el fet que les Illes siguin la segona regió amb els preus de lloguer més cars. “Aquí ens hem de fer una pregunta: s’ha de regular l’habitatge o s’ha de regular el sou dels joves? Perquè tenim unes feines molt precàries, i això també és un problema”, ha conclòs.

19/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris