X

El sector turístic mira amb il·lusió la pròxima temporada

Però perquè això sigui possible, s'ha de permetre la mobilitat entre els principals països emissors

20/01/2022

El sector turístic mira amb il·lusió la pròxima temporada

El sector turístic mira amb il·lusió la pròxima temporada. Tots els agents implicats esperen millorar les xifres dels dos darrers anys i quedar, a prop, de les de 2019, l’any anterior a la pandèmia. El director d’operacions de TUI a la península i a les Illes Balears, Ian Livesey, diu que “si la sisena onada i tot el que està passant se’n va aviat, ens aproparíem a números del 2019; no superar-los, però a prop”.

Conscients, però, que tot dependrà de l’evolució de la situació sanitària tant aquí, com als principals països emissors. Avui, les reserves continuen aturades. Però al sector diuen que això és per un canvi en la manera de reservar per part dels clients, que esperen més fins al darrer minut. Confien que la tendència canviï durant les pròximes setmanes, a mesura que es coneguin les restriccions i protocols. Encara no tenen les mateixes reserves que en un bon any, “però tenim molta cerca, el que vol dir que la gent està esperant a saber les restriccions i què estarà obert”, afirma el president de Palladium Hotel Group, Abel Matutes. Un fet que agafa per sorpresa al sector, ja que, tal com afirma la presidenta de l’associació hotelera de Platja de Palma, Isabel Vidal, “estam acostumats a veure reserves amb 365 dies d’antelació”.

Una mostra d’aquesta confiança en un canvi de tendència són les previsions de reobertura de la planta hotelera. Segons aquestes estimacions, el pròxim mes de febrer obrirà el 12% dels establiments de Mallorca, el 8% ho farà durant el mes de març, i la resta entre els mesos d’abril i maig.


  Mallorca tindrà tots els hotels oberts a partir de l’abril

Demanen que es permeti una bona mobilitat entre els països emisors

Però perquè això sigui possible, s’ha de permetre la mobilitat entre els principals països emissors. En aquest sentit, la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, demana al Govern d’Espanya que es rectifiqui i es “faciliti amb la normativa l’arribada dels britànics”, que són “els únics que estan tenint una evolució positiva durant les darreres setmanes”.

És per aquest motiu, que la FEHM recorden la necessitat que hi hagi una comunicació clara i efectiva sobre la normativa a l’hora de viatjar. “Com serà aquest flux turístic als aeroports? Es facilitarà la mobilitat? Com es controlarà?”, es demana. Amb tot, remarca que a mesura que avanci la situació sanitària valoraran si el control ha de ser més rigorós en els vols nacionals, que ara mateix no en té. Així mateix, ha sol·licitat que si es manté la incertesa a causa de la pandèmia, s’aposti per l’hotel pont, ja que és una mesura que “dona seguretat” als visitants

Frontera ha afirmat que la previsió per a aquest 2022 és una sorpresa: “Potser no és com l’any passat, que era una muntanya russa, però podem veure en qualsevol moment canvis i hem d’estar preparats i hem de ser àgils en la presa de decisions”.

20/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris